ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ο Λαυρεντιάδης, δυο Ρήγες και δύο «ντάμες»

81,4 εκατ. ευρώ από την Proton στην Πειραιώς
ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΥΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤτΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΡΙΚΟ ΤΗ SCIENS ΤΟΥ Ι. ΡΗΓΑ

της Αριστέας Μπουγάτσου / Κ.Ε.

Ο Λαυρεντιάδης, δυο Ρήγες (ο Ιωάννης και ο Θεόδωρος Ρήγας) και οι δύο «ντάμες» (η Proton Bank και η Τράπεζα Πειραιώς) αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο -απόληξη του σκανδάλου της Proton- το οποίο, όμως ουδείς ερευνά προς το παρόν, παρά τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της ΤτΕ.
Ολους αυτούς τους συνδέουν τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ αλλά και κοινά συμφέροντα σε επενδυτικές εταιρείες που άντλησαν κεφάλαια από την Proton Bank με διαδικασίες εξπρές, χωρίς τα αναγκαία δικαιολογητικά και τις εξασφαλίσεις, με μανδύα μια πλειάδα υπεράκτιων εταιρειών πίσω από τις οποίες κρύβονται οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, ακόμα και όταν ρωτά η Τράπεζα της Ελλάδος!
Η τριμερής εμπλοκή Λαυρεντιάδη και Proton με εταιρείες συμφερόντων Ρήγα και την Τράπεζα Πειραιώς είναι δαιδαλώδης, αδιαφανής και παραμένει αδιευκρίνιστη. Περιγράφεται στο πόρισμα της ΤτΕ για την Proton μέσω..τεσσάρων ευρημάτων.
Επειδή «λεφτά υπάρχουν» για τις τράπεζες, τους φίλους και τους συνεταίρους και όχι για τους κοινούς θνητούς και τις επιχειρήσεις που γονατίζουν, η μικρή Proton, σπάζοντας κάθε κανονισμό και φραγμό, τον Ιανουάριο του 2011 έσπευσε να χρηματοδοτήσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς (ήταν συνολικού ύψους 807 εκατ. ευρώ).
Το σοκαριστικό είναι ότι σ' αυτή τη χρηματοδότηση εμπλέκονται 19 offshore εταιρείες από τα νησιά Καϊμάν ώς τον Παναμά και την Κύπρο εξ αυτών 3-4 έχουν ταυτότητα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Αριστέας Μπουγάτσου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Διαβάστε επίσης:
-Γιάννης Ρήγας: το αφεντικό της Sciens (και της «Μακεδονίας») με τις 156 εταιρείες
-Σφίγγει ο κλοιός για Λαυρεντιάδη
-O glamorous επενδυτής Γιάννης Ρήγας, oι offshore και οι όμηροι της «Μακεδονίας»