ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΡΔΟΣ έδειξαν το δρόμο


Μετά από μία 48ωρη και δύο 24ωρες απεργίες στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ μέσα σε έξι ημέρες, η εταιρεία μετά από συνάντηση με τα σωματεία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ,
ανακάλεσε την απόλυση του δημοσιογράφου Λεοντάρη,
πάγωσε μέχρι τέλη Ιανουαρίου την διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων και δεσμεύθηκε ότι θα εξοφλήσει μία σειρά χρωστούμενα στους εργαζόμενους μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
Είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους μοιρολατρικά υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μέσα στην σημερνή εργασιακή ζούγκλα των ΜΜΕ.
Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΡΔΟΣ, τεχνικοί και δημοσιογράφοι, αντέδρασαν ενωμένα και άμεσα στις πιέσεις και τους εκβιασμούς για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μείωση μισθών 20%, που κλιμακώθηκαν με την..απόλυση του Λεοντάρη την περασμένη Πέμπτη.
Το mail των εργαζόμενων στο ΚΕΡΔΟΣ, που μας εστάλη, καταλήγει:
Δεν εθελοτυφλούμε ότι η νίκη αυτή είναι πλήρης και έχουμε επίγνωση ότι τα…όργανα θα ξαναρχίσουν μετά την γιορταστική περίοδο. Όμως το μήνυμα το στείλαμε: δεν είμαστε διατεθειμένοι να σκύψουμε το κεφάλι στα πάντα, διατηρούμε μία στοιχειώδη αξιοπρέπεια ως εργαζόμενοι και αντιδρούμε ενωμένοι δίπλα στα σωματεία.