ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Στον αέρα ακόμη και το δώρο για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην Ελευθεροτυπία

-ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ 400 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

-ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

-ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΞΑΝΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ


Μόνο ένα εκατομμύριο ευρώ έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα η Χ.Κ Τεγόπουλος για την καταβολή του δώρου στους εργαζόμενους, είπε στην επιτροπή συμφιλίωσης του υπουργείου Εργασίας σήμερα Τρίτη η νομική εκπρόσωπος της Χ.Κ.Τ.
Όμως το ποσό αυτό δεν επαρκεί για την εξόφληση του δώρου καθώς χρειάζονται ακόμα άλλα 400.000 ευρώ περίπου.
Αυτό σημαίνει ότι μόλις λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα η καταβολή του δώρου είναι στον αέρα αλλά κι αυτό το 1 εκ δεν θα καταβληθεί πριν από την Παρασκευή.
Η νομική εκπρόσωπος της Χ.Κ.Τ είπε ότι γίνονται προσπάθειες, να βρεθεί και το υπόλοιπο ποσό, σημείωσε όμως ότι η ίδια προσωπικά δεν μπορεί, να διαβεβαιώσει για την εξόφληση του και ότι πήγε στην συνεδρίαση με εντολή, να πει μόνο για το 1 εκ!.
Στην συνεδρίαση δεν προσήλθε ο γενικός διευθυντής της Χ.Κ.Τ γεγονός που σχολίασε αρνητικά και με έντονο τρόπο η γενική γραμματέας του υπουργείου. " Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλη η Ελευθεροτυπία είναι..σήμερα συγκεντρωμένη στις πλάτες μιας δικηγόρου" είπε και ζήτησε να γραφεί στα πρακτικά " η έντονη ενόχληση του υπουργείου" για τον τρόπο που εκπροσωπήθηκε στην επιτροπή η Χ.Κ.Τ.
Είναι φανερό ότι ο γενικός διευθυντής δεν πήγε όχι γιατί είχε άλλες υποχρεώσεις - η συγκεκριμένη υποχρέωση είναι και η μοναδική, που έχει τούτη την περίοδο και ο ίδιος και η διοίκησης- αλλά γιατί δεν ήταν σε θέση να δώσει καμία διαβεβαίωση.
Η γενική γραμματέας ζήτησε να επαναληφθεί η τριμερής την ερχόμενη Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.
Αυτές είναι μέχρι σήμερα οι εξελίξεις για το δώρο και φυσικά ... ούτε λόγος από την διοίκηση και για τουλάχιστον ένα μισθό που είχε θέσει ως απαίτηση και η γενική γραμματέας του υπουργείου στην πρώτη συνεδρίαση.
Στο μεταξύ η προετοιμασία για την απεργία της Πέμπτης και Παρασκευή προχωράει και σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις των Δ.Σ των Ενώσεων καθώς και η αποστολή των εξωδίκων.
Πηγή: ekprosoposeleftherotypias