ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

«Tυχεροί! Τυχεροί!»

«Tυχεροί! Τυχεροί!» Αυτό λένε στους συναδέλφους τους στο «Πρώτο Θέμα» οι δημοσιογράφοι των άλλων εφημερίδων (κι όχι μόνο) που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε με περικοπές μισθών είτε με μαζικές απολύσεις. Κι αυτό γιατί στα μαρμαράδικα στο Μαρούσι όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά. Και κυρίως οι κυκλοφορίες της εφημερίδας που τις τελευταίες 9 εβδομάδες είναι σταθερά γύρω στις 160 με 180.000 φύλλα.
Βέβαια τον περασμένο Μάϊο στο «Πρώτο Θέμα» είχαν γίνει μειώσεις μισθών της τάξης του 10% αλλά σύμφωνα με τις τότε διαβεβαιώσεις της διοίκησης αυτό ήταν όλο και οι περικοπές θα σταματούσαν εκεί. Και με δεδομένο ότι οι κυκλοφορίες αλλά και η διαφήμιση (τηρουμένων των αναλογιών) πάνε καλά, οι εργαζόμενοι στην Αποστόλου Παύλου θα πρέπει πράγματι να νιώθουν «τυχεροί!» που λέει κι ο βλάχος της διαφήμισης.
Για του λόγου το αληθές (σχετικά με τις κυκλοφορίες) και αυτή την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα» ήταν στην πρώτη θέση και..-σύμφωνα με το fimotro- πούλησε γύρω στις 172.000 φύλλα, ενώ οι κυκλοφορίες για «Βήμα» και «Καθημερινή» ήταν γύρω στις 115.000 φύλλα. Ακολουθούν η «Real news» με 111.000, το «Έθνος» και η «Ελευθεροτυπία» που πούλησαν γύρω στις 85.000 φύλλα και ο «Ελεύθερος Τύπος» στις 25.000 φύλλα.
Η «Ελευθεροτυπία» που την προηγούμενη Κυριακή είχε άνοδο 25.000 φύλλα (πολλοί έτρεξαν να την ενισχύσουν) φαίνεται πως επιστρέφει στις παλιές κυκλοφορίες.