ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ελευθεροτυπία: Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι said…

Δείτε πως δημοσιεύσαμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EOΔ) για τη βιωσιμότητα της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα στην έντυπη έκδοση της Ελευθεροτυπίας: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=18/11/2011&id=326843
Δείτε και πώς το δημοσιεύσαμε, ολόκληρο στην κατηγορία “Ελλάδα” του enet.gr: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=327088 (ώρα δημοσίευσης: 18.58)

Δώστε προσοχή στο τι ΔΕΝ δημοσιεύθηκε στο έντυπο φύλλο: “..Και παρ’ όλα αυτά οι δημοσιογράφοι και στις δύο αυτές εφημερίδες (Ελευθεροτυπία & Μακεδονία) παραμένουν απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες ενώ οι εκδότες τους εμφανίζονται ανίκανοι να διαχειριστούν το βάρος της ευθύνης που συνεπάγεται η ιδιοκτησία τέτοιων σημαντικών τίτλων”. “To καθήκον των εκδοτών να προστατεύσουν και να διατηρήσουν τέτοιες ιστορικές εφημερίδες, δεν είναι..μόνο έναντι των δημοσιογράφων, απορρέει και από την υποχρέωσή τους να προασπίζουν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης των πολιτών, ιδίως τη στιγμή που η χώρα διανύει τη χειρότερη κρίση εδώ και δεκαετίες , δήλωσε ο Κέινινγκ (σ.σ. πρόεδρος της ΕΟΔ )

Επί Στάλιν, οι φιγούρες των Τροτσκιστών και άλλων διαφωνούντων επαναστατών σβήνονταν (προ φώτοσοπ) από τις ομαδικές φωτογραφίες της κομμουνιστικής κυβέρνησης. Στην “αντιμνημονιακή εφημερίδα” σβήνονται οι ατάκες που χρεώνουν ευθύνες στην ιδιοκτησία / εργοδοσία. Ευτυχώς στο πλουραλιστικό enet.gr χωράνε (είπαμε άλλος ο χώρος του διαδικτύου, και άλλος στο χαρτί). Αυτό δεν είναι λογοκρισία, είναι επιλεκτικό μοντάζ.

Δημοσιογράφος της “Ε”

-από το syspeirosi