ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η «ανήθικη πρόταση» του αφεντικού του ΔΟΛ

Βαρύ το κλίμα και σκυθρωπά πρόσωπα σε όλους τους ορόφους της Μιχαλακοπούλου μετά και το τελευταίο χτύπημα του Ψυχάρη που προχωρά σε μείωση των μισθών όλων των εργαζόμενων κατά 20%.
«Καλά δεν το περίμενες ότι ο Ψυχάρης θα μας έκοβε τους μισθούς. Κι ας έχει απολύσει το 40% του προσωπικού» έλεγαν κάποιοι την ώρα που η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ εξαπέλυε δριμύ κατηγορώ κατά της διοίκησης του ΔΟΛ και προσωπικά κατά του Σταύρου Ψυχάρη αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«ΟΧΙ κύριε Ψυχάρη, οι εργαζόμενοι-ες στο ΔΟΛ, δεν είναι αναλώσιμο υλικό, δεν είναι επαίτες, και πρέπει να ντρέπεστε για την ανήθικη πρόταση (όπως και ο ίδιος τη χαρακτηρίσατε σε αρθρογραφία σας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής) που αφορά την οριζόντια μείωση των αποδοχών τους. Με απλά λόγια: να ζητάτε μέσω «εσωτερικού» δανεισμού από τους εργαζόμενους στην εταιρεία, να χρηματοδοτήσουν την βιωσιμότητα και τη λειτουργία της. Να χρηματοδοτήσουν σε μία ενδεχομένως μακιαβελλική εκδοχή ακόμα και το πρόγραμμα των επόμενων προαποφασισμένων απολύσεών τους!»
Η ανακοίνωση έκανε επίσης λόγο για μεθοδεύσεις της διοίκησης, που εδώ και τρία χρόνια μη τηρώντας καμία της υπόσχεση, άφησε τους «οικονομικούς της γενίτσαρους» με διατεταγμένη υπηρεσία να μακελέψουν το 40% του ανθρώπινου δυναμικού στη....συντριπτική πλειοψηφία τους, διοικητικών υπαλλήλων, κλητήρων, καθαριστριών κλπ. Ανθρωποθυσία που εκτός των άλλων, στερείται σοβαρής οικονομικής ανάλυσης, χρήσιμης όμως στο να αναδείξει και τα περιβόητα «κοινωνικά κριτήρια» έτσι όπως τα αντιλαμβάνονται οι εκάστοτε «οικονομικοί εκτελεστές» του πρότζεκτ.
Διαβάστε εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση της Εργασιακής Επιτροπής του ΔΟΛ.