ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Το αμάρτημα του αρχισυντάκτη και οι «εκκαθαρίσεις» στον Πήγασο

Η ιδιοκτησία του «ΠΗΓΑΣΟΥ» βρίσκεται στην «πρωτοπορία» της επίθεσης κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων - Γενική συνέλευση ΟΛΩΝ των εργαζομένων στον όμιλο Μπόμπολα

Φαίνεται πως οι διαπιστώσεις του αρχισυντάκτη του Μπόμπολα, Θανάση Λυρτσογιάννη οτι «οι υποχωρήσεις και οι συμβιβασμοί δεν είναι αμάρτημα αν πρόκειται να προστατεύσει κανείς υπέρτερα αγαθά όπως οι θέσεις εργασίας» μόνο γέλωτα προκαλούν και δεν πείθουν κανέναν, πόσο μάλλον τους «υπερεπαναστάτες συνδικαλιστές» όπως τους αποκαλεί.
Ετσι τα Διοικητικά Συμβούλια των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΤΗΠΤΑ, της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΦΕ, αντιμέτωπα με την κατάφωρα παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική τακτική των «μηνιαίων εκκαθαρίσεων», που ακολουθεί η εργοδοσία του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ, πραγματοποιώντας και άλλες απολύσεις εργαζομένων αυτό το μήνα, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις πολλές δεκάδες, που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, αποφάσισαν κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη..2ωρης στάσης εργασίας.
Κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών ραδιοφώνου, τεχνικών τύπου, λιθογράφων, συντακτών περιοδικών τύπου και φωτορεπόρτερ, που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» και «GOAL NEWS», καθώς και στο ραδιοφωνικό σταθμό «S ΕΝΤRΑ FM», στα περιοδικά έντυπα (Car & Driver, Elle, Astra & Orama, Harmonia, Chronos oro, Sporty, W, Ιδανικό Σπίτι κ.λπ.) και στις ιστοσελίδες από τις 14.00 έως τις 16.00 την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011.
Η ιδιοκτησία του «ΠΗΓΑΣΟΥ» βρίσκεται στην «πρωτοπορία» της επίθεσης κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και χρησιμοποιώντας εκβιαστικές μεθόδους και πρακτικές έχει μειώσει τους μισθούς καταπατώντας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αναγκάζοντάς τους συναδέλφους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.
Οι μειώσεις, όμως, των μισθών δεν είναι αρκετές για την απληστία των ιδιοκτητών και έτσι ζητούν νέες μειώσεις προκαλώντας νέο φαύλο κύκλο. Παράλληλα, παραβιάζοντας τις υποσχέσεις της προχωρά σε παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις δημιουργώντας κλίμα φόβου και μεγάλης ανασφάλειας, ενώ ταυτόχρονα δυναμιτίζει τις προσπάθειες για υπογραφή νέων ΣΣΕ.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων, την άμεση και πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των Ιδιωτικών Συμφωνιών και δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν την υποβάθμιση της ενημέρωσης και την ανατροπή δικαιωμάτων και εργασιακών σχέσεων.