ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Νέα (τριήμερη) απεργία στην Ελευθεροτυπία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι



Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία κατά την γενική τους συνέλευση στον 6ο όροφο της Μίνωος. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν με ψήφους 160 υπέρ 7 κατά και 6 λευκά, να ζητήσουν από τα σωματεία να κηρύξουν τριήμερη απεργία την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (1/2/3-12-2011), ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο ζήτησαν από την εργοδοσία να τους καταβάλει άμεσα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έναν μισθό και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων. Στο ψήφισμά τους αναλυτικά αναφέρουν:..

ΨΗΦΙΣΜΑ
της συνέλευσης των εργαζομένων (24/11/2011)

Η συνέλευση των εργαζόμενων στη Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011, αποφάσισε με ψήφους 160 υπέρ 7 κατά και 6 λευκά, να ζητήσει από τα σωματεία να κηρύξουν τριήμερη απεργία την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (1/2/3-12-2011), ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο.

Η συνέλευση αποφάσισε ακόμα να ζητήσει από τη διοίκηση:
-Να καταβάλει άμεσα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έναν μισθό και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων.
-Να εξοφλήσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τους συναδέλφους στην ένθεση (στο πιεστήριο), που απασχολούνται με διαλείπουσα εργασία.
-Να εντάξει άμεσα στην μισθοδοσία τους συναδέλφους, που εργάζονται με ΔΠΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
-Να ενημερώσει τους εκπροσώπους και κατ΄ επέκταση την ίδια τη συνέλευση:
α) για το business plan
β) για τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας
γ) για τα διαφημιστικά και εμπορικά έσοδα της εταιρείας

Επίσης η συνέλευση των εργαζομένων δηλώνει την συμπαράσταση της σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ που παραμένουν απλήρωτοι, ή διώκονται με απολύσεις, ή υφίστανται δραστικές περικοπές μισθών εξαναγκαζόμενοι στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Τέλος η συνέλευση εξέλεξε νέα εργασιακή επιτροπή.