ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ο κυρ Αλέκος με δάκρυα στα μάτια απολύει και διαλύει τον Αγγελιοφόρο

Σε πλήρη αποσύνθεση η εφημερίδα μετά τις μαζικές απολύσεις - Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Σε μαζικές απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία στον Αγγελιοφόρο ανακοινώνοντας την απομάκρυνση συνολικά 15 ατόμων (αριθμός που ελέγχεται ως προς την τελική διαμόρφωση του), στην συντριπτική πλειοψηφία δημοσιογράφων. Ο εκδότης Αλ. Μπακατσέλος προφανώς θεώρησε σκόπιμο να αρχίσει την εκκαθάριση στο «μαγαζί» ξεκινώντας από τους δημοσιογράφους, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν δεκάδες εργαζόμενοι από τον χώρο των διοικητικών και των τεχνικών υπαλλήλων, με στόχο όπως κυκλοφορεί να απολυθούν συνολικά περίπου 50 άτομα, σχεδόν το 1/5 δηλαδή του εργατικού δυναμικού.
Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μ. Βοϊτσίδης, δέχτηκε το πρωί τηλεφώνημα προκειμένου να συναντήσει τον εκδότη, όπως και έγινε. Στην διάρκεια της συνάντησης , ο κ. Αλέκος, με πόνο ψυχής όπως ειπώθηκε και δακρύζοντας, έλεγε στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ πως αποφάσισε να κρατήσει την εφημερίδα, παρά την..αντίθετη βούληση των εκ των Αθηνών συνεταίρων…
Επίσης ο εκδότης έκανε γνωστά τα σχέδια του για το φύλλο, το οποίο πλέον θα είναι σαφώς μικρότερο, με έμφαση στα τοπικά θέματα και με μεγαλύτερη παρουσία στον χώρο των φοιτητών. Με δεδομένο ωστόσο ότι το Αθλητικό τμήμα της εφημερίδας απολύθηκε σχεδόν στο σύνολο του, την σχετική ύλη θα «προμηθεύεται» η εταιρεία από την Αθήνα!!!
Δηλαδή για τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον Ηρακλή, θα γράφουν κάποιοι στην Αθήνα. Ο κ.Μπακατσέλος, δεσμεύτηκε ότι θα έκανε τις απολύσεις με κοινωνικά κριτήρια, ωστόσο με την ανακοίνωση των πρώτων αποχωρήσεων, έγινε σαφές ότι συγκεκριμένα κριτήρια δεν υπήρχαν. Απολύθηκαν και άτομα με «ειδικές» ανάγκες και άτομα που δεν είχαν δεύτερη εργασία, ενώ ανάμεσα στις απολύσεις υπάρχουν και άτομα τα οποία βρίσκονταν στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας!!!
Ο εκδότης βέβαια, προειδοποίησε τους δημοσιογράφους πως αν αντιδράσουν με κινητοποιήσεις, θα τον δυσκολέψουν να πείσει τους συνεταίρους του στην Αθήνα, να κρατήσει το φύλλο. Δηλαδή από την μια, τα συνεταιράκια δεν βάζουν δεκάρα τσακιστή, από την άλλη θα απαιτήσουν το κλείσιμο της εφημερίδας αν ακούσουν φωνή..
Στο διοικητικό συμβούλιο το θέμα συζητήθηκε εκτενώς και τέθηκε το πλαίσιο γύρω από το οποίο θα αρχίσουν οι κινητοποιήσεις από την προσεχή εβδομάδα.

-Περισσότερα στο asyntaxtostypos