ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Δύσκολοι καιροί για σκιτσογράφους - απολύθηκε κι ο Κουντούρης από τον Ελ. Τύπο


Βαρύ κλίμα στον Ελεύθερο Τύπο. Στις τελευταίες απολύσεις τριών εργαζομένων, ήρθαν να προστεθούν αυτές του σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη και του πολιτιστικού συντάκτη Πάνου Παναγιωτάκου.
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι μιλούσαν για απολύσεις που έρχονται ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης (με πολλές διεθνείς διακρίσεις) θα έβλεπε την πόρτα της εξόδου.
Η επίσημη δικαιολογία των διοικούντων, όπως γράφει και το newpost, ήταν ότι «εμείς χρειαζόμαστε άλλου είδους πολιτική γελοιογραφία». O Κουντούρης έχει περάσει από πολλές μεγάλες εφημερίδες πολλές από τις οποίες έκλεισαν («Απογευματινή, «Ελεύθερος Τύπος» της Γιάννας). Ο σκιτσογράφος είχε επιλεγεί από..τους Σκαναβή και Μπενέκο να πλαισιώσει την ομάδα επανέκδοσης του Ελ. Τύπου.

Υ.Γ: Θυμίζουμε ότι από ΤΑ ΝΕΑ απολύθηκε κι ο σκιτσογράφος Τάσος Αναστασίου που κατήγγειλε για λογοκρισία τη διεύθυνση της εφημερίδας. Δύσκολοι καιροί (και) για σκιτσογράφους...