ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Σ. Κοτρώτσος: Να γιατί επιμένω να μιλώ για «πολιτική απάτη» του κ. Βενιζέλου

Μια απάντηση σε ένα σχόλιο των zoornalistas

-του Σεραφείμ Π. Κοτρώτσου

Όντως αποκάλεσα "πολιτική απάτη" την απόφαση του υπ. Οικονομικών να επιβάλλει νέο χαράτσι στην ακίνητη περιουσία. Και, ως εκ τούτου, υπεύθυνος για την "απάτη" αυτή είναι -δυστυχώς γιατί εκτιμώ το πολιτικό ειδικό του βάρος και την μοναδική ευρυμάθειά του- ο αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος...
Στις 23 Ιουνίου, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του εν μέσω πολλών προσδοκιών, ο υπουργός είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να επιβληθεί νέος φόρος στα ακίνητα και, μάλιστα, δεσμεύθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε, ούτως ή άλλως, να συμβεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια αποτελεί μείζον κοινωνικό αγαθό.
Στις 11 Σεπτεμβρίου (από τη Θεσσαλονίκη), ο κ. Βενιζέλος έπραξε ακριβώς το αντίθετο.
Καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει όποια λέξη επιθυμεί. Κάποιοι είναι επιεικέστεροι, κάποιοι δεν έμαθαν ποτέ να ασκούν κριτική, κάποιοι είναι..λιγότερο θυμωμένοι.
Απάτη, όμως, κατά το λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη είναι "η παράνομη ενέργεια που αποσκοπεί στην παραπλάνηση κάποιου για να ωφεληθεί αυτός που τη διαπράττει ή κάποιος άλλος".
Εν προκειμένω, η απόφαση της κυβέρνησης που ανακοίνωσε και υλοποιεί ο κ. Βενιζέλος είναι πολιτικά παράνομη -πιθανώς να κριθεί και αντισυνταγματική-, ο δε τελευταίος την διέπραξε προς πολιτικό όφελος του ιδίου, της κυβέρνησής του και, φυσικά, των δανειστών της τρόϊκας.
Απατεώνας, πάντοτε κατά το ίδιο λεξικό, αποκαλείται εκείνος που "συστηματικά εξαπατά τους άλλους". Εάν ανατρέξει κανείς στις δηλώσεις των μελών του οικονομικού επιτελείου, εύκολα θα αντιληφθεί τη "συστηματικότητα" στην παραπλάνηση του ελληνικού λαού.
Έχω δηλώσει, επανειλημμένα, πως υπήρξα εξ εκείνων που παραπλανήθηκαν, επένδυσαν και στήριξαν (πάντοτε δημοσιογραφικά) κάποια πολιτικά πρόσωπα. Δεν το πράττω, πλέον, διαπιστώνοντας πως υπάρχουν ευθύνες με ονόματα και διευθύνσεις.
Κάποιοι (συνάδελφοι) δεν θέλουν να το βλέπουν. Δικαίωμά τους. Ίσως αποδεχθεί ότι έχουν εκείνοι δίκιο. Προς το παρόν, ετυμολογικά και πολιτικά έχω εγώ δίκιο...
-anatropi2020

zoornalistas:
Παρά το γεγονός ότι είμαστε (λίγο) προκατειλημμένοι απέναντι τον Σερ. Κοτρώτσο (από την εποχή του λουκέτου στον Ελ. Τύπο και μετέπειτα των Αποκαλύψεων) θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι η κρίση του λίγες φορές λαθεύει όσον αφορά πολιτικά πρόσωπα και πράγματα. Κολλήσαμε λίγο στο σημείο όπου με μια (υπερβολική) δόση αυτοκριτικής αναφέρει: «Έχω δηλώσει, επανειλημμένα, πως υπήρξα εξ εκείνων που παραπλανήθηκαν, επένδυσαν και στήριξαν (πάντοτε δημοσιογραφικά) κάποια πολιτικά πρόσωπα. Δεν το πράττω, πλέον, διαπιστώνοντας πως υπάρχουν ευθύνες με ονόματα και διευθύνσεις».
Ας είναι. Το μόνο που θα πούμε προς το παρόν είναι ότι εκτιμούμε την ευθύτητα του - είναι από τους λίγους που έχουν το θάρρος να απαντήσουν ευθέως και με επιχειρήματα σε αναρτήσεις που τους αφορούν.
Θα επανέλθουμε...