ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Βαρύ κλίμα στην Ελευθεροτυπία – στον αέρα η εξόφληση των δεδουλευμένων

ΠΡΟΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ AΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΤΟ 50%

Βαρύ κλίμα και έντονες αντιπαραθέσεις στη χθεσινή μαραθώνια (κράτησε 3 ώρες) συνέλευση των εργαζομένων στην Χ. Κ. Τεγόπουλος. Στη συνέλευση κατέβηκε πρόταση για απεργία με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (έχουν να πληρωθούν από τις 15 Ιουλίου) αλλά απορρίφθηκε με ψήφους 112 έναντι 74.
Όπως αποφασίστηκε η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και θα τεθεί ξανά το θέμα των κινητοποιήσεων, μετά την επίσημη και οριστική έγκριση του δανείου των 8 εκατ. ευρώ από την τράπεζα και τις οριστικές ανακοινώσεις της διοίκησης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της διοίκησης τα 3 εκατ. θα δοθούν για τη μισθοδοσία και τα 5 εκατ. στις αποζημιώσεις όσων αποχωρήσουν συναινετικά ή απολυθούν! Το σίγουρο είναι ότι στα τέλη Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι θα παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον τρεις μήνες και ουσιαστικά το..θέμα της εξόφλησης των δεδουλευμένων εξακολουθεί να είναι στον αέρα.
Ο γενικός διευθυντής Αντώνης Πολυκανδριώτης δεν ξεκαθάρισε και έδωσε αόριστες εξηγήσεις για το τι περιλαμβάνει το περίφημο "σχέδιο εξυγίανσης της επιχείρησης". Είπε ότι έχει υπολογίσει πως πρέπει να μειωθεί το μισθολογικό κόστος κατά 50%, αλλά απέφυγε να εξηγήσει σε πόσες θέσεις εργαζόμενων αντιστοιχεί αυτό το ποσοστό.
Περισσότερα για τις «θολές» ανακοινώσεις της διοίκησης στην Χ. Κ. Τεγόπουλος στο ekprosoposeleftherotypias