ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

«Με διαφάνεια και αξιοκρατία» σε εφεδρεία εκατοντάδες εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ


Περίπου 650 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα βρεθούν, άμεσα χωρίς δουλειά. Με βάση το κυβερνητικό σχέδιο στην ΕΡΤ των 3.700 εργαζομένων(3000 μόνιμοι+700 συμβασιούχοι) θα βρεθούν εκτός ραδιομεγάρου το 10% του προσωπικού (300 υπάλληλοι) και το 50% των συμβασιούχων (350). Όλα αυτά, όπως γράφει το media-industry, χωρίς να είναι γνωστό με ποιες διαδικασίες θα κοπούν οι εργαζόμενοι, ενώ σημειώνεται πως δεν προκύπτει δημοσιονομικό όφελος. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ , ετοιμάζουν κινητοποιήσεις με την υποστήριξη της ΠΟΣΠΕΡΤ , αλλά και της ΠΟΕΣΥ, ενώ εναντίον του κλεισίματος των λειτουργιών τάχθηκε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σχετικά με το θέμα της εφαρμογής της εγκυκλίου για την εργασιακή εφεδρεία σε ΕΡΤ και ΑΠΕ ο υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος έστειλε διευκρινιστικές επιστολές προς..τις διοικήσεις των δύο οργανισμών. Ο Ηλ. Μόσιαλος ζητάει, από τους Θ. Παπαγεωργίου και Λ. Ταγματάρχη καθώς και από τον Ηλ. Μάτσικα, η όλη διαδικασία συν τοις άλλοις «να διέπεται από διαφάνεια και αξιοκρατία, μακριά από κάθε συνδικαλιστική, κομματική ή πολιτική σκοπιμότητα, έτσι ώστε να διασφαλίζει την αντικειμενική κρίση και αξιολόγηση».