ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιό υψηλό πρόσωπο έφαγε «πόρτα» από τον φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη;

Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου. Ώρα 18.15. Ένα πολυτελές αυτοκίνητο με δύο συνοδευτικά και δύο μοτοσυκλετιστές περνά την κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών στην οδό Ούλωφ Πάλμε.
Η συγκεκριμένη πύλη είναι ανοικτή όλο το 24ωρο και οι μοτοσυκλετιστές δεν απαντούν στο ερώτημα του φύλακα για το που κατευθύνονται.
Η αυτοκινητοπομπή διασχίζει την Πανεπιστημιούπολη προς την πύλη της Καισαριανής, με προφανή πορεία προς την Αττική οδό.
Εκείνο που δεν γνωρίζει η ασφάλεια του υψηλού προσώπου όμως, είναι ότι με εντολή των πρυτανικών αρχών η πύλη της Καισαριανής κλείνει από τις 16.00 προκειμένου να μην μετατραπεί η Πανεπιστημιούπολη σε κέντρο διερχομένων.
Οι μοτοσυκλετιστές ζητούν απ' τον φύλακα να ανοίξει την μπάρα, όμως ο υπάλληλος αρνείται. Οι άντρες της ασφάλειας επιμένουν, αλλά ο φύλακας δεν υποχωρεί. Τότε κατεβαίνει το παράθυρο του αυτοκινήτου και μια..ευγενική φωνή λέει: «ανοίξτε την πύλη». «Δεν μπορώ να σας δω, αν θέλετε κατεβάστε το τζάμι για να σας βλέπω», απαντά ο φύλακας και μόλις ανοίγει το παράθυρο αντικρύζει έκπληκτος τον πρωθυπουργό!

«Κύριε πρόεδρε, λυπάμαι, δεν μπορώ να σας ανοίξω. Έχω εντολή η πόρτα να παραμένει κλειστή», είναι η τελευταία φράση του φύλακα.

Και μπροστά στον ευσυνείδητο φύλακα, η πρωθυπουργική πομπή κάνει αναστροφή και κατευθύνεται εκτός πανεπιστημιούπολης από την πύλη της Ούλωφ Πάλμε...

Τελικώς, μάλλον είναι μύθος ότι δεν υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν τη δουλειά τους σωστά…


-Dark Room / Πρώτο Θέμα