ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

«Δεν αυτοκτόνησε ο Κώστας Τσαλικίδης»

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Την ανάσυρση από το αρχείο της υπόθεσης του θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη και τη συσχέτισή της με τη δίωξη για την υπόθεση των υποκλοπών ζητεί η οικογένεια του εργαζόμενου στη Vodafone, που βρέθηκε κρεμασμένος στις 9 Μαρτίου 2005. Είναι πεπεισμένοι ότι δεν αυτοκτόνησε, όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας.
"Η δίωξη που ασκήθηκε πρόσφατα, μετά το διάβημα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τα διαβήματα της οικογένειας Τσαλικίδη, για την ανάσυρση της σχετικής δικογραφίας από το αρχείο, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια κι αξιοπιστία της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης" δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων, Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Ο Ν. Κωνσταντόπουλος σημείωσε πως ενώ σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών Ι. Διώτη, ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη "συνδέεται αιτιωδώς με την..αποκαλυφθείσα υπόθεση της παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων της Vodafone, δεν ερευνήθηκε ποτέ σε τι συνίσταται ο αιτιώδης αυτός σύνδεσμος".
"Έχουμε καθαρή υπόθεση κατασκοπείας και όχι απόπειρα κατασκοπείας", δήλωσε ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, επίσης δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικίδη.
Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος τλαχθηκε υπέρ της εις βάθος διερεύνησης της υπόθεσης, ακόμη και μέσω της σύστασης εξεταστικής επιτροπής και έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και ευθύνες εισαγγελικών λειτουργών.
Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε την ΕΥΠ, ότι αρνείτο να στείλει τα στοιχεία που είχε στην ΑΔΑΕ και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όταν ερευνούσαν το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Εκτίμησε ότι αφετηρία της υπόθεσης ήταν οι πιέσεις προς την Ελλάδα για να αγοράσει το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, C4I.
-από www.enet.gr