ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Tα social media και οι δεινόσαυροι της δημοσιογραφίας


Υποτίθεται ότι τα social media θα σήμαιναν μια και καλή το τέλος της παραδοσιακής δημοσιογραφίας, δίνοντας τη χαριστική βολή στους κάθε είδους δεινόσαυρους των ΜΜΕ.
Αντ' αυτού, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του «Forbes», ετοιμάζονται να συνεργαστούν με κάποιους από τους πλέον δεινοσαυρικούς των δεινόσαυρων! Βλέπε το CNN και τη «Washington Post», που αν μη τι άλλο συμβολίζουν το κραταιό παρελθόν και παρόν της τέταρτης εξουσίας και όχι το μέλλον που ευαγγελίζονται τόσοι και τόσοι κυβερνοναύτες.
Το facebook λοιπόν, το δίκτυο με τα 700.000.000 μέλη ανά την υφήλιο, παρήγγειλε σε μια σειρά από ειδησεογραφικούς οργανισμούς να φτιάξουν ειδικές εκδοχές της ύλης τους που θα μπορούν να διαβάζονται επί τόπου στις σελίδες του. Τουλάχιστον 12 επιχειρήσεις media ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ανάμεσά τους και οι δύο προαναφερθείσες αλλά και η..ιντερνετική «The Daily» της News Corporation.
Οι πρώτες σπέσιαλ εκδοχές για το facebook θα εμφανισθούν γύρω στο τέλος του έτους και τα τα λεφτά που θα προκύπτουν από συνδρομές και διαφημίσεις θα μοιράζονται ανάλογα με την περίπτωση. Παρεμπιπτόντως, είχε ζητηθεί και από τους «New York Times» να συμμετάσχουν, αλλά για την ώρα η απάντησή τους ήταν αρνητική. Προτίμησαν να επικεντρώσουν στην επί πληρωμή ιντερνετική έκδοσή τους.

του Χρ. Ξανθάκη / Μ&Μ / Κ.Ε.