ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Να αποσυρθεί αμέσως η αγωγή εναντίον του Χαντζόπουλου



(...) Eίναι απορίας άξιον πώς Πανεπιστημιακοί ξεπέφτουν στο επίπεδο της καταστολής και της λογοκρισίας, προκειμένου να υπερασπισθούν την τιμή τους απέναντι στην κριτική ενός γελοιογράφου, αντί να του απαντήσουν με το ίδιο χιούμορ -ή, αν αυτό δεν τους κάλυπτε, με αμείλικτη οξύτητα. Στα ίσα!
Ομως και δυστυχώς, προτίμησαν να καταφύγουν στα φουστάνια της εξουσίας και να ασκήσουν αγωγή, υιοθετώντας την «αξία» ενός Τυποκτόνου, το επαναλαμβάνω, νόμου, όντινα ο συνάδελφος της κ. Διαμαντοπούλου, Βενιζέλος, δεν καθιέρωσε βεβαίως για να υπερασπίζεται την τιμή και την υπόληψη των πολιτών απ' την... ελευθεροτυπία, αλλά αντιθέτως για να δύναται ο πάσα εις Δυνατός να φιμώνει τον Τύπο, απειλώντας τον διαρκώς με τη σπάθη του Δαμοκλή.
Και τούτο διότι οι αγωγές δεν εκδικάζονται στο ακροατήριο αλλά εν κρυπτώ -στα γραφεία των δικαστών.
Aπορώ και με τον κ. Πελεγρίνη! Ούτε άνθρωπος άμουσος είναι, ούτε κολλητάρι της εξουσίας -μάλιστα..είχα την τιμή στο παρελθόν να συνεργασθώ μαζί του σε δουλειές που αφορούσαν τα γράμματα, αφιλοκερδώς αμφότεροι.
Καλό θα ήταν να αποσυρθεί αμέσως η αγωγή εναντίον του κ. Χαντζόπουλου και μάλιστα όχι στο μουλωχτό, αλλά με τη σθεναρή αυτοκριτική των Πανεπιστημιακών εκείνων που υπέπεσαν σε αυτό το δασύτριχο ολίσθημα, λες και δεν ξέρουν τι εστί ελευθερία -αυτοί οι υπερασπιστές του Ασύλου- ή τι εστί σάτιρα. Ή μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να καίμε τις γελοιογραφίες που δεν μας αρέσουν και τα βιβλία που δεν γουστάρουμε; Μήπως θα πρέπει επίσης να καθαιρούμε τα έργα τέχνης που δεν εγκρίνουμε ή να τινάζουμε στον αέρα -ως άλλοι ταλιμπάν- τα αγάλματα που προσβάλλουν (!) την... πίστη μας;
Κύριε Πελεγρίνη! Αντί το Καποδιστριακό να έχει τιμήσει τον κ. Δημήτρη Χαντζόπουλο, όπως κι άλλους γελοιογράφους, για την προσφορά του στα ελληνικά γράμματα, του κάματε αγωγή!
Εύγε!
Σε ποιον ναό της Εφέσου να αναρτήσουμε το ψήφισμα του Αθήνησι;...

ΣΤΑΘΗΣ Σ. 22.VIII.2011 stathis@enet.gr / Ναυτίλος / Ελευθεροτυπία

-Ολόκληρο το κείμενο στο enet.gr