ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Πτώση κυκλοφοριών, απολύσεις, αγωγές και δάνεια



Ενώ καυτό προβλέπεται το φθινόπωρο για ΟΛΑ τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα στον έντυπο Τύπο, η μείωση των κυκλοφοριών εφημερίδων και περιοδικών ανέρχεται, σύμφωνα με στοιχεία των πρακτορείων διανομής, από 17% μέχρι 20%! Όσον αφορά τις διαφημιστικές καταχωρίσεις και τα ένθετα, έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει. Και κάποιες ολοσέλιδες διαφημίσεις που έχουν οι μεγάλες σε κυκλοφορία εφημερίδες είναι κυριολεκτικά... μισοτιμής!

-Δέκα απολύσεις
καταγγέλλεται πως έγιναν στις αρχές Αυγούστου στο ενημερωτικό σάιτ www.noοz.gr, συμφερόντων Κόκκαλη. Οι παλιοί συντάκτες, όλοι μέλη της ΕΣΗΕΑ, αντικαταστάθηκαν από νέους δημοσιογράφους με μπλοκ παροχής υπηρεσιών και αμοιβές της τάξεως των 500 ευρώ. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι..οι απολύσεις δεν καταγγέλθηκαν καν στην ΕΣΗΕΑ.

-Αγωγή αποζημίωσης ύψους 310.000 ευρώ επιδόθηκε πριν από λίγο καιρό στην ιδιοκτησία ης εβδομαδιαίας εφημερίδας Το Ποντίκι, από δημοσιογράφο που είχε συνεργασία πολλών ετών με το σατιρικό έντυπο.

-Νέα συνάντηση στην Μιχαλακοπούλου μεταξύ του αφεντικού του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη και του εφοπλιστή (και μετόχου) Βίκτωρα Ρέστη. Θέμα της συζήτησης ήταν με ποιόν τρόπο ο Ρέστης θα αποκτήσει τις μετοχές του Ιδρύματος Λαμπράκη.

-Δάνειο 45 εκατ. ευρώ έλαβε τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας το περασμένο έτος (2010), χωρίς όμως να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση.

-πηγή: Το Παρόν