ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Μετά το Alter και η MASS προς ένταξη στο άρθρο 99

Εκδικάστηκε χθες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η αίτηση υπαγωγής του Alter στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, «η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός του προσεχούς διαστήματος». Κατά την χθεσινή συζήτηση ο οικονομικός διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Θεοφύλακτος Οικονομίδης διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να απολύσει κανέναν εργαζόμενο. Η πρόεδρος του δικαστηρίου πάντως δεν ανανέωσε την προσωρινή διαταγή που «πάγωνε» την όποια μεταβολή περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, με αποτέλεσμα όποιος πιστωτής έχει στα χέρια του δικαστική απόφαση να μπορεί να προσφύγει κατά του Alter.
Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή του καναλιού, τα χρέη προς τις τράπεζες ανέρχονται στα 220 εκατομμύρια ευρώ, προς το Δημόσιο στα 94 εκατομμύρια ευρώ και προς τους εργαζόμενους στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Την ίδια ώρα προς ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα οδεύει η διαφημιστική εταιρεία του Ομίλου Marfin Mass Media, ενώ μέτοχοι φέρονται να.. έχουν καταθέσει μηνύσεις για τη διαχείριση της εταιρείας. Η ίδια η εταιρεία πάντως προσέφυγε στη δικαιοσύνη για χρέη από διαφημιστικές εκστρατείες που είχε αναλάβει για λογαριασμό του δημόσιου.