ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

H Eλευθεροτυπία παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας στον Βίκτορα Βλαχογιάννη και το Mega

Σκληρή επίθεση από τον διευθυντή έκδοσης της Ελευθεροτυπίας εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Mega και προσωπικά κατά του παρουσιαστή του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων Βίκτορα Βλαχογιάννη.
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος - Τετράδης με σχόλιο του στα Πολιτικά Παρασκήνια της εφημερίδας παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφίας και τραβάει το αυτί του Βλαχογιάννη που απεφάνθη με βεβαιότητα ότι ο λόγος της επίσκεψης δεν ήταν «αυτός που έγραφε (χθες) η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, αλλά οι «σοβαρές επαφές του υπουργού με τον αμερικανικό και διεθνή παράγοντα για το θέμα του ελληνικού χρέους».
Ο διευθυντής έκδοσης της «Ε» γράφει ότι «καλό θα ήταν ο παρουσιαστής να μαθητεύσει στην επιστήμη του δημοσιογραφικού κι όχι του κυβερνητικού ή κομματικού ρεπορτάζ» και συμπληρώνει: «Έτσι, κάτι θα μάθει πέρα από την τηλεπαρουσιάση, δεν θα κακοποιεί τη δημοσιογραφία και - το κυριότερο- δεν θα παραπλανά τους πολίτες, χάριν των οποίων υποτίθεται ότι εργάζεται»!
Κάποιοι από τους λόγους που προκάλεσαν τα σκληρά σχόλια εκ μέρους του Τετράδη είναι:
• Πρώτα από όλα η ουσία. Δεν μπορεί να διαψεύδεις, επειδή κάποιοι κυβερνητικοί στο υπέδειξαν, το πρωτογενές ρεπορτάζ μιας εφημερίδας και..μάλιστα της Ελευθεροτυπίας, όπως λέει κι ο διευθυντής έκδοσής της.
• Ο άκομψος τρόπος του Μega να προφυλάξει την κυβέρνηση και τον Βενιζέλο, θέλοντας να αποδείξει ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν «σύρεται» στις ΗΠΑ.
• Η σπουδή με την οποία έγινε η παρέμβαση (ο ταλαίπωρος Βλαχογιάννης προσπαθούσε να διαβάσει το χαρτί που του είχαν πασάρει). Η χθεσινή «διάψευση» του δημοσιεύματος στο μεσημβρινό δελτίο του Mega προκαλεί από μόνη της ερωτηματικά και ταυτόχρονα δικαιώνει την «Ε».
• Το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας υπό τον τίτλο «Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ κατά της Ελλάδας / Παιχνίδια ρεπουμπλικανών κατά του Ομπάμα / Εσπευσμένα ο Βενιζέλος στην Ουάσιγκτον» το υπογράφει -πέραν των ανταποκριτών Δ. Π. Δήμα και Θ. Τσίτσα- και η διευθύντρια της Ελευθεροτυπίας Κύρα Αδάμ γεγονός που δίνει μια περαιτέρω βαρύτητα στο θέμα υποχρεώνοντας τον Τετράδη να παρέμβει.