ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Δίωξη κατά Παπαγιάννη για το fimotro



TI AΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ


Ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθήνας για το αδίκημα της απειλής σε βάρος του διευθυντή ειδήσεων του Mega Χρήστου Παναγιωτόπουλου. Η δίωξη ήρθε ως αποτέλεσμα της ταυτοποίησης από την εταιρεία Google η οποία βεβαίωσε ότι ο διαχειριστής fimotro.blogspot.com είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης. Ήδη ο κατηγορούμενος για το πλημμεληματικό αδίκημα της απειλής παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του μονομελούς πρωτοδικείου Αθήνας. Πάντως η υπόθεση αυτή αναμένεται να αποτελέσει πιλότο, για τις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί σε βάρος του Γιάννη Παπαγιάννη για εκβίαση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή και..άλλες πράξεις.

Τι απαντά το μπλογκ


«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ FIMOTRO ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ E-MAIL ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ THE MALL!!!
Η πρώτη κυβερνητική προσπάθεια φίμωσης των blogs ολοκληρώθηκε σήμερα, με την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Fimotro και του φερόμενου ως διαχειριστή Γιάννη Παπαγιάννη. Μετά τις αγωγές που είχαν καταθέσει κατά του δημοσιογράφου συνάδελφοί του στο Mega και του ζητούσαν 5 εκατομμύρια ευρώ(!) ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμέλημα για ένα υβριστικό και απειλητικό email κατά του διευθυντή του Mega, το οποίο ταυτοποιήθηκε ότι εστάλη από το εμπορικό κέντρο The Mall(!) και ουδεμία σχέση έχουν οι IP του Fimotro! Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να σωπάσουμε ούτε να σταματήσουμε την κριτική ακόμα και αν χρειαστεί να γράφουμε από τον... Bόρειο Πόλο!!!
Fimotro
Σ.Σ. Η υπόθεση θυμίζει μια άλλη παλαιότερη. Αυτή με το press-gr και το email που υποτίθεται ότι εστάλη από το γνωστό blog στο δημοσιογράφο Β. Χιώτη...»

Τι ισχυρίζεται ο Παπαγιάννης

«ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ...
ΤΟ THE MALL, Η ΔΙΩΞΗ, ΤΟ MEGA ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης
Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία των Ελληνικών blogs που επιχειρείται με στημένη μεθοδολογία και εισαγγελικά άλματα η προσπάθεια φίμωσης ενός ιστολογίου και η στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου από (υποτίθεται) συνάφελφό του που τον κατηγορεί ότι έστειλε ανώνυμο και υβριστικό email από πασίγνωστο εμπορικό κέντρο εναντίον του! Η κατηγορία που μου αποδίδεται είναι πραγματικά αστεία. Άλλη δουλειά δεν είχα να κάνω από το να πηγαίνω στο The Mall για να στέλνω υβριστικά μηνύματα εναντίον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και της οικογένειάς του. Επειδή λοιπόν είναι αστεία η κατηγορία, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ΑΘΩΩΣΗ μου καθώς στη δικογραφία που έχω στα χέρια μου υπάρχει έκθεση της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία ΔΕΝ ταυτοποιεί τα υβριστικά email που επικαλείται ο διευθυντής ειδήσεων του Mega με τις ip του Fimotro.
Αλλού όμως είναι το ζήτημα. Στο Mega ήθελαν να με ταυτοποιήσουν με το Fimotro, για να μπορέσουν να στηρίξουν τις αγωγές εκατομμυρίων ευρώ και να με καταδικάσουν για κάτι πολύ πιο απλό, που είναι συκοφαντική δυσφήμιση ώστε να κερδίσουν τις αγωγές. Ήξεραν δηλαδή ότι δεν πρόκειται να σταθεί η κατηγορία περί απειλής, τους ενδιέφερε όμως η ταυτοποίηση της IP. Αυτό είναι όλο το παιχνιδάκι που παίχθηκε από το Mega σε συνδυασμό με κυβερνητικούς κύκλους που θεωρούν το Fimotro, ότι έχει τη δική του παρέμβαση δημιουργώντας τεράστια ζημιά στην κυβέρνηση Παπανδρέου.
Τους ενημερώνω λοιπόν, ότι ΔΕΝ πρόκειται να κλείσει το ιστολόγιο. Και τους ενημερώνω επίσης ότι ακόμα και στην περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να το κλείσουν, θα δημιουργηθούν άλλα 1.000 Φίμωτρα σε όλη τη bloggoσφαιρα.
Σ.Σ. Για να μην κάνουν όνειρα εκεί στο Mega, τους πληροφορώ ότι δεν έχω τίποτα στο όνομά μου. Αυτό σε περίπτωση που κερδίσουν τις αγωγές. Γιατί εάν δεν τις κερδίσουν, το πολύ-πολύ να με κάνουν ήρωα!»
Πηγή: enet.gr και fimotro