ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σοκ από την πολύνεκρη τραγωδία σε ναυτική βάση στην Κύπρο



Κρανίου τόπο θυμίζει η ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Ζύγι της Κύπρου, έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας.
Εκτός από τον αριθμό των νεκρών που, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέρχονται σε τουλάχιστον 15 και τους δεκάδες τραυματίες (τουλάχιστον 35) μεταδίδεται ότι οι εγκαταστάσεις στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο έχουν καταστραφεί σε ποσοστό 80%.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταστροφή προκλήθηκε, όταν φωτιά που είχε ξεσπάσει κοντά στη ναυτική βάση έφτασε σε δύο δεσμευμένα κοντέινερ, στα οποία ήταν αποθηκευμένη μεγάλη ποσότητα πυρίτιδας. Μετά την ανάφλεξη των εμπορευματοκιβωτίων ακολούθησαν μεγάλες εκρήξεις.
Οι εκρήξεις, όπως ενημερώνει η αστυνομία, οφείλονται σε φωτιά που πήραν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας, που είχαν κατασχεθεί προ διετίας και ήταν φορτίο πλοίου, που μετέφερε πυρομαχικά από..το Ιράν προς τη Συρία.
Άγνωστος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των τραυματιών, ενώ ασθενοφόρα ακόμα και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων έχουν μεταβεί στη σκηνή. Κατά πληροφορίες, μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκεται και ο διοικητής της διοίκησης ναυτικού του ΓΕΕΦ, πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης.
Εξάλλου, ο υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμούς Βασιλικού είναι εκτός λειτουργίας και απηύθυνε έκκληση σε όλους όσοι διαθέτουν γεννήτριες, να τις θέσουν σε λειτουργία, ώστε να αποφορτιστεί το παγκύπριο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

-πηγή: protothema.gr