ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Σε δίκη τέσσερις εφημεριδοπώλες

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις εφημεριδοπώλες (το δικαστήριο όρισε ρητή δικάσιμο) που παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της παρεμπόδισης διανομής του Τύπου. Οι τέσσερις συνελήφθησαν προχθές έπειτα από μήνυση των πρακτορείων διανομής Τύπου «Ευρώπη» και «Αργος». Σήμερα επρόκειτο να οδηγηθούν στην Εισαγγελία και οι εφημεριδοπώλες που συνελήφθησαν χθες.
Οι εισαγγελείς τήρησαν την αυτόφωρη διαδικασία για όσες περιπτώσεις κατατέθηκαν μηνύσεις σε βάρος εφημεριδοπωλών οι οποίοι βρίσκονται σε διένεξη με τα πρακτορεία, τα οποία κατηγορούν για παράβαση του νόμου περι ελεύθερου ανταγωνισμού.
Σε τέσσερις περιπτώσεις στην Αττική οι εφημεριδοπώλες, κινούμενοι και χθες με βάση την ίδια τακτική που ακολούθησαν την πρώτη μέρα της εφαρμογής του νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος οδηγών φορτηγών των πρακτορείων Διανομής για παραβίαση του ελεύθερου ανταγωνισμού. Επειδή όμως αυτό το αδίκημα δεν θεωρείται αυτόφωρο οι μηνυόμενοι οδηγοί αφήνονταν ελεύθεροι, ενώ αντίθετα σε βάρος των εφημεριδοπωλών σχηματίστηκαν δικογραφίες.



Πηγή: enet.gr