ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ποιες αθλητικές εφημερίδες καταβάλλουν τις εισφορές

ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ «ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ» ΑΠΟ ΤΗ SPORT DAY...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μετά από καταγγελίες συντακτών, εργαζομένων σε αθλητικές εφημερίδες στην από 20/07/2011 ανακοίνωσή του για τις συναντήσεις με τις Διοικήσεις του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ, συμπεριέλαβε όλες τις αθλητικές εφημερίδες σε αυτές που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές κατά την τελευταία διετία.
Μετά από σχετική ενημέρωση, διευκρινίζεται ότι ορισμένες αθλητικές εφημερίδες όπως επί παραδείγματι η «SPORT DAY», ο «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ», η «ΕΞΕΔΡΑ»(προφανώς προ Ανδρουλιδάκη λέμε εμείς) ή η «GOAL NEWS» –που δυστυχώς δεν αποτελούν την πλειονότητα-, καταβάλλουν ανελλιπώς τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων σε αυτές δημοσιογράφων.
Ωστόσο και κάποιες από τις προαναφερόμενες συμβάλλουν αρνητικά στη συρρίκνωση των πόρων των Ταμείων με απολύσεις, ελαστικές μορφές απασχόλησης ή επιχειρώντας τη σύναψη ατομικών συμβάσεων, παραβιάζοντας τη..Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Εκτός αυτών, σύμφωνα με το syspeirosi.wordpress, μετά την εκδικητική απόλυση του δημοσιογράφου Διον. Ελευθεράτου, επειδή δεν συνεμορφώθην προς τα περικοπάς, η εργοδοσία της εφημερίδας SPORT DAY πέταξε χθες στο δρόμο ακόμη δύο εργαζόμενους που κι αυτοί δεν υπέγραφαν… οικειοθελώς την παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων -δηλαδή τη μείωση κατά 25% των μισθών τους.