ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Με 21,6% ο Ρέστης στον ΔΟΛ

Σχεδόν το 1/4 των μετοχών του Οργανισμού κατέχει η οικογένεια Ρέστη. Όπως προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΔΟΛ, η Benday Limited έχει το 19,222% και άλλες δύο εταιρείες συμφερόντων του από 1,2%. Στο σύνολο η οικογένεια Ρέστη έχει το 21,6% του Οργανισμού.
Ο Σταύρος Ψυχάρης έχει το 25,156%, το Ίδρυμα Λαμπράκη το 24,879%, ενώ στη μετοχική σύνθεση (στοιχεία 2009) με μικρότερα ποσοστά συμμετέχουν δύο τράπεζες αλλά και συγγενείς του Χρ. Λαμπράκη και του Στ. Ψυχάρη.
Οι διαπραγματεύσεις για το είδος της συμμετοχής της οικογένειας Ρέστη στον ΔΟΛ συνεχίζονται, ενώ το αποτέλεσμά τους είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει και τη μετοχική σύνθεση του Mega, όπου η Benday έχει το 5,09% και ο ΔΟΛ το 22,11%, ενώ πλέον έχει μετοχική έκφραση και η Προμηθέας Gaz του Δ. Κοπελούζου.
Θυμίζουμε ότι στον κύκλο συμφερόντων του Β. Ρέστη ανήκουν ακόμη οι τηλεοπτικοί σταθμοί MTV Hellas και Nickelodeon, το 50% του Βήμα FM και ο ραδιοφωνικός σταθμός Music. Πρόεδρος στο Mega εξελέγη ο Σταύρος Ψυχάρης, δείχνοντας πως έχει στρατηγική και για το μεγάλο κανάλι αλλά και συνολικά για.. τα media (, διευθύνων σύμβουλος ο Ηλίας Τσίγκας και μέλη οι Γιώργος Β. Βαρδινογιάννης, Φώτης Γ. Μπόμπολας, Γ. Πουρσανίδης και Γ. Αϊδίνης.

-από το Παρόν