ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Στο iPad η εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Tελικά εκεί στην Αποστόλου Παύλου το ΄παν και το ΄καναν! Το Πρώτο Θέμα είναι από τις 10.45 το βράδυ του Σαββάτου και στο iPad. Όλο το περιεχόμενο της εφημερίδας και των ενθέτων της είναι στη διάθεσή όλων όσοι διαθέτουν ταμπλέτα. Με βίντεο, πιο πολλές φωτογραφίες, εικόνες σε κινήσεις, σκρολαρίσματα στα άρθρα και, βεβαίως, την μοναδική εμπειρία της δυνατότητας διπλής ανάγνωσης σε κάθετη και οριζόντια θέση που προσφέρει η νέα τεχνολογία της ταμπλέτας.
Όπως αναφέρουν και στο site για όλα αυτά χρειάζονται τέσσερις απλές κινήσεις:
1. Να μπείτε στο App Store.
2. Να αναζητήσετε και να βρείτε το ProtoΤhema (μία ενιαία λέξη)
3. Να κατεβάσετε την εφαρμογή που θα εμφανιστεί.
4. Να περάσετε στο πεδίο “Αγορά” (Buy) για να αγοράσετε το περιεχόμενο με 1,59 ευρώ.

Σχετικά με τα λειτουργικά συστήματα και την αγορά του περιεχομένου με 1,59 ευρώ, από την πλευρά των υπευθύνων του Πρώτου Θέματος και μέσω απάντησης σε σχόλια αναγνωστών, διευκρινίζεται:
«Η τιμή είναι 1,59 ευρώ. Στην εφαρμογή, πέραν του συνολικού περιεχομένου της εφημερίδας, προσφέρονται και εντυπωσιακές - πιστεύουμε - καινοτομίες, τις οποίες επιτρέπει η τεχνολογία της ταμπλέτας. Πέραν της δυνατότητας οριζόντιας και κάθετης ανάγνωσης, θέματά μας συνοδεύονται από περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο, ενώ υπάρχει κίνηση σε φωτογραφίες, εικόνες και γραφήματα. Ακόμη, μπορείτε να σκρολάρετε άρθρα, να "παίξετε" με διάφορες έξυπνες εφαρμογές και, γενικότερα, να βρεθείτε σε μία εμπειρία σαφώς διαδραστική. Δεν έχουμε να κάνουμε με την απλή μεταφορά των άρθρων της εφημερίδας, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα με τα PDF που αναρτώνται στο protothema.gr Σε ό,τι αφορά το λειτουργικό Android αλλά και τα άλλα λειτουργικά συστήματα, έχει σχεδιαστεί η ανάπτυξη των απαιτούμενων εφαρμογών στο επόμενο διάστημα.»