ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σάλος στο ΕΘΝΟΣ για τις νέες εκδικητικές απολύσεις



Μακελειό στο ΕΘΝΟΣ με νέες κατάφωρα παράνομες και εκδικητικές απολύσεις από την πλευρά των εργοδοτών. Ο Γιώργος Μπόμπολας και ο αδίστακτος γιος του Φώτης συνεπικουρούμενοι από τους υποτακτικούς τους (διευθυντές, αρχισυντάκτες και λοιπούς) χωρίς να τηρήσουν πλέον ούτε τα προσχήματα έδιωξαν τη Βούλα Βονάτσου και τον Κώστα Τομαρά από το ΕΘΝΟΣ.
Και τους απέλυσαν γιατί είχαν βγει μπροστά και είχαν αντιδράσει στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για περικοπές καθώς και στην πρόσφατη εκδικητική απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου. Και ο Τομαράς και η Βονάτσου δεν έσκυψαν το κεφάλι στις επιταγές των Μπομπολαίων και απολύθηκαν ως «αντιπαραγωγικοί» όταν κατά γενική ομολογία (ακόμη και αυτών που βρίσκονται κοντά στην εργοδοσία) ήταν από τους πλέον ευσυνείδητους επαγγελματίες και από εκείνους που έκαναν σωστά τη δουλειά τους.
Για τις απολύσεις στο ΕΘΝΟΣ συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:..
Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει με τον πλέον έντονο τρόπο τη συνεχιζόμενη από μέρους της ιδιοκτησίας καταχρηστική και παραβατική συμπεριφορά.
Τελευταίο δείγμα αποτελεί η στοχοποίηση και απειλή απόλυσης της συναδέλφου Παρασκευής Βονάτσου, υποψήφιας για μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στις πρόσφατες εκλογές της Ένωσης, καθώς και του επί σειρά ετών συντάκτη της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», Κώστα Τομαρά.
Η ενέργεια αυτή της εργοδοσίας, όπως και εκείνες που έχουν προηγηθεί, είναι σαφώς παράνομες και καταχρηστικές και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις του Ομίλου.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί την εργοδοσία για μια ακόμη φορά να ανακαλέσει κάθε απόφαση για απολύσεις συναδέλφων και να τηρήσει όσα οι ΣΣΕ και οι νόμοι ορίζουν και επιβάλλουν.
Διαβάστε δύο ενδεικτικά κείμενα της Πόπης Χριστοδουλίδου για τις εκδικητικές απολύσεις στο ΕΘΝΟΣ:
1. Το μακελειό συνεχίζεται και δεν πρόκειται να σταματήσει, εαν δεν υψωθεί τοίχος απέναντι στα σχέδια του Μπόμπολα για απολύσεις, ατομικές συμβάσεις, περικοπές κ.λ.π

2. Ο "μακελάρης" συνεχίζει...- "Συγχαρητήρια" θερμά σε όσους "συναδέλφους" στην Ημερησία ή στο "Εθνος" μας έβριζαν, για να σκύψουμε το κεφάλι !