ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Στον «κουβά» με τις ΔΕΚΟ και το ΑΠΕ

Χάνει την αυτοτέλειά του ως επιχείρηση ενημέρωσης το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο και εντάσσεται στον σκληρό πυρήνα των ΔΕΚΟ που υπάγονται στις (δυσμενείς) ρυθμίσεις του νόμου του πρώτου μνημονίου 3899/2010.
Οπως αναφέρει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, η μετατροπή αυτή επιτυγχάνεται μέσω του προσδιορισμού της αμοιβής για τους πρόεδρο-γενικό διευθυντή του ΑΠΕ και το ισχύον διάστημα της θητείας τους, θέματα για τα οποία κλήθηκε να δώσει γνωμοδότηση το νομικό συμβούλιο του κράτους.
Μέσα από την παράθεση των νόμων, η γνωμοδότηση καταλήγει στην κατάργηση της εξαίρεσης του ΑΠΕ από το καθεστώς των ΔΕΚΟ (νόμος 3429/2005) και άρα η απόφαση για τον καθορισμό της αμοιβής των στελεχών του υπόκειται στους περιορισμούς του νόμου του πρώτου μνημονίου 3899/2010. Η τυχόν απόφαση της γενικής συνέλευσης, κατά το νομικό συμβούλιο, μπορεί να έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν είναι δεσμευτική για τον υπουργό. Η νομολογία αυτή όπως είναι φανερό θέτει το καθεστώς λειτουργίας του ΑΠΕ σε νέα βάση και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου να επιβληθούν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα περικοπών., έστω και αν σε πρώτη φάση δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Θ. Πάγκαλου για την άμεση αναδιάρθρωση με απολύσεις και συρρικνώσεις.
-πηγή: το Παρόν