ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Οι ατέρμονες συζητήσεις στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συνεχίζονται…

Εκκληση από εκπροσώπους εργαζομένων σε 24 ΜΜΕ για συγκρότηση προεδρείου

Μάλλον κάτι λάθος έχουν καταλάβει ορισμένοι από αυτούς που έχουν εκλεγεί ως μέλη του ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ - εκτός κι αν κάνουν πως δεν έχουν καταλάβει την κατάσταση και αφήνουν περιθώρια στους εργοδότες να "παίξουν μπάλα" με το επιχείρημα ότι η ΕΣΗΕΑ είναι καφενείο.
Γιατί εκεί, έξω από την ασφάλεια της αίθουσας των ατέρμονων συζητήσεων στον 5ο όροφο της ΕΣΗΕΑ με μοναδικό αντικείμενο τη συγκρότηση προεδρείου, υπάρχει η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητά μας είναι η απειλή των ατομικών συμβάσεων, η ανεργία για πολλούς συναδέλφους, οι απολύσεις ακόμα και για λόγους εκδίκησης, και πολλά άλλα.
Κάθε φορά έξω από την αίθουσα της ΕΣΗΕΑ που συνεδριάζει το ΔΣ προσπαθώντας να συγκροτήσει προεδρείο επί δυο εβδομάδες, έρχονται συνάδελφοι με χιλιάδες προβλήματα. Οι εργαζόμενοι στην "Εξέδρα των σπορ" που πωλήθηκε με επαχθείς όρους για τους εργαζόμενους όπως οι ίδιοι υποστήριζαν, οι εργαζόμενοι από τον Flash... Και είναι και η άλλη κατηγορία που κουράστηκε πλέον να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια, γιατί δεν ελπίζει σε κάποια βοήθεια. Οι εργαζόμενοι της "Απογευματινής" ζουν το δικό τους Γολγοθά, απλήρωτοι, άνεργοι στην ουσία χωρίς αποζημιώσεις, φθάνουν να ζηλεύουν όσους απολύονται παίρνοντας μια αποζημίωαη.
Πρόσεξε άραγε κάποιος από αυτούς που έχουν εκλεγεί στο νέο ΔΣ ότι υπήρχε στον τοίχο αγγελία συναδέλφου από εφημερίδα που ζητούσε..προσωρινή φιλοξενία σε σπίτι γιατί εκτός από άνεργη θα έμενε και άστεγη;
Πώς θα δικαιολογηθούν απέναντι σε αυτήν και σε όλους μας όσοι καθυστερούν ή και μπλοκάρουν την εκλογή προεδρείου που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα διογκούμενα προβλήματα;
Εκτός κι αν ορισμένοι προσπαθούν με τις καθυστερήσεις να διευκολύνουν εργοδότες να πιέσουν για ατομικές συμβάσεις και μετά να έρθουν ως σωτήρες να μας σώσουν, αφού θα έχουμε απεμπολήσει τα εργασιακά μας δικαιώματα και αποκηρύξει την ΣΣΕ όπως ζητούν οι εργοδότες. Τα πάντα περνούν πλέον από το μυαλό μας, βλέποντας ότι αντί να καθίσουν όσο απαιτεί μέσα στην Ένωση και να διαβουλευτούν για να βγάλουν προεδρείο, διακόπτουν τις συζητήσεις για να συνεχίσουν τις επόμενες ή τις μεθεπόμενες μέρες.
Σίγουρα η εκλογή προεδρείου δεν είναι μπορεί να γίνει στο πόδι, αφού κανένας από εμάς δεν θα ήθελε να υπάρχουν στο προεδρείο άτομα που έχουν πάρει θέσεις διασπαστικές για τον κλάδο. πχ ανεκτικά στις απολύσεις, στο Μνημόνιο και τις συνέπειές του, φιλικά διακείμενα στους εργοδότες, στις ατομικές συμβάσεις κλπ. Μακάρι να υπήρχε το προεδρείο όπως ο καθένας το επιθυμεί. Όμως η κάλπη έχει αναδείξει επτά παρατάξεις. Η λύση που διαφαίνεται πως θα μπορούσε να επικρατήσει από τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών είναι η συγκρότηση αναλογικού προεδρείου, δηλαδή να αναλάβουν οι παρατάξεις ανάλογα με τις ψήφους που συγκέντρωσαν αντίστοιχες θέσεις ευθύνης στο προεδρείο. Όμως ούτε σε αυτό καταφέρνουν να συνεννοηθούν!
Δυστυχώς οι ανοχές μας έχουν τελειώσει. Και πλέον για να μιλάμε και ξεκάθαρα, μόνο ελάχιστα από τα νέα μέλη του ΔΣ είναι αυτά που μποϋκοτάρουν τη συγκρότηση προεδρείου με διάφορες κάθε φορά προφάσεις -ακόμα και τυπικές- και παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων.

Απαράδεκτη κωλυσιεργία

Από την πλευρά του Μεικτού Συμβουλίου έγινε χθες μια ύστατη προσπάθεια να πιέσουμε το ΔΣ να εκλέξει προεδρείο. στέλνοντάς τους - και διαβάζοντάς τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κείμενο με το οποίο εκφράστηκε η αγωνία μας, παρά τα ειρωνικά σχόλια ορισμένων μελών του συμβουλίου.

Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Αθήνα 9 Ιουνίου 2100 Συνάδελφοι Απευθύνουμε ύστατη έκκληση στα 11 εκλεγμένα μέλη του ΔΣ να προχωρήσουν άμεσα σήμερα στη συγκρότηση προεδρείου. Η κωλυσιεργία που παρατηρείται εδώ και δυο εβδομάδες είναι απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη σε τέτοιες στιγμές που περνάει ο κλάδος και ύποπτη στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Ως μέλη του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ ζητάμε σήμερα κιόλας τη συγκρότηση του Προεδρείου σε σώμα, διαφορετικά οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν άμεσα. Δεν είναι δυνατό τη στιγμή που η κοινωνία έχει βγει στο δρόμο και καθημερινά στον κλάδο σημειώνονται απολύσεις, μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις κλπ τα 11 μέλη του ΔΣ να επιδεικνύουν να επιδεικνύουν τέτοια αδιαφορία και να κρύβονται πίσω από σκοπιμότητες προσωπικές ή παραταξιακές.
Το κείμενο το συνυπέγραψαν οι εκπρόσωποι των παρακάτω μέσων:
Ελεύθερος Τύπος, Κεφάλαιο, Sentra FM, Αυγή, Εθνος, Απογευματινή, 105,5 Στο κόκκινο, Βήμα, Βήμα FM, Ελευθεροτυπία, Extra channel, ΑΠΕ, Ημερησία, Alpha, Δημοκρατία, Πρωταθλητής, 9,84, ALTER, Σκάι 100,3, Ελεύθερος, STAR channel, ANTENNA, Πράσινη, GOAL, METRO.
Η επόμενη συζήτηση του ΔΣ έχει προσδιοριστεί για σήμερα Παρασκευή στις 15:00 στον 5ο όροφο.
-από το e-aman.blogspot.com