ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Μια αποχώρηση, δυό προϊστάμενοι κι ένας διευθυντής


Είχαμε γράψει σχετικά με την απόλυση της διορθώτριας στο ΕΘΝΟΣ που δούλευε 30 χρόνια στην εφημερίδα.. Νεότερες πληροφορίες από την Μεταμόρφωση Χαλανδρίου ξεκαθαρίζουν την κατάσταση και βάζουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Αναλυτικά:
Η συγκεκριμένη εργαζόμενη επρόκειτο να βγει στη σύνταξη - εργάζεται από το 1981 στο ΕΘΝΟΣ. Πριν λίγο καιρό είχε συμφωνήσει με την προϊσταμένη προσωπικού να φύγει από τη δουλειά στο τέλος Ιουνίου, παίρνοντας το 100% της αποζημίωσης και όχι το 70% που προβλέπεται για κάποιον που συνταξιοδοτείται.
Πρόβλημα ωστόσο δημιουργήθηκε με τους δύο προϊσταμένους της στη διόρθωση καθώς στο τέλος Μαϊου κατέθεσε αναφορά εναντίον τους στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την περασμένη Πέμπτη (που το έμαθαν) να της δημιουργήσουν προβλήματα και μετά από αντεγκλήσεις να μην της δώσουν δουλειά εκείνη τη μέρα.
Αυτή παρέμεινε στο γραφείο της και απευθύνθηκε στον διευθυντή Θ. Τσεκούρα που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο του με.. κάποιον άλλο εργαζόμενο, που της είπε πως δεν έχει χρόνο και ότι θα την δει την επομένη. Η διορθώτρια απάντησε πως αύριο θα είναι αργά και επέμεινε. Ο Τσεκούρας το άφησε στο «καλά θα σου τηλεφωνήσω».
Η διορθώτρια πήγε στην Ελσα Αριστείδου (προϊσταμένη προσωπικού) και της ζήτησε να φύγει άμεσα (δηλαδή πριν τον Ιούνιο όπως είχαν συμφωνήσει) και να της καταγγελθεί η σύμβαση, επειδή φοβήθηκε πως θα μπορούσαν εκδικητικά να της πουν πως δεν θα της δώσουν όλη την αποζημίωση, αλλά μόνο το 70% που προβλέπει ο νόμος για όσους συνταξιοδοτούνται…