ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«Δύσκολο είναι να ακούσεις τον κόρακα να τραγουδά σαν αηδόνι...»



Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η κριτική που δέχονται οι δημοσιογράφοι της λεγόμενης «καθεστωτικής ενημέρωσης».
Και αυτή τη φορά αποδέκτες επικριτικών επιστολών και απαντήσεων ήταν οι «συνήθεις ύποπτοι» Παντελής Καψής και Γιάννης Πρετεντέρης.
Ο μεν Καψής για το σχόλιό του στο δελτίο του ΜΕΓΚΑ ότι «…επί 6 ολόκληρους μήνες ανεχόταν (η κυβέρνηση) 300 τραμπούκους στην Κερατέα, που πετούσαν βόμβες μολότοφ και είχε (ο υπουργός) τους άνδρες των ΜΑΤ με κατεβασμένα τα χέρια!..», ο δε Πρετεντέρης για το «οπωσδήποτε εμπεριστατωμένο και διόλου υποβολιμαίο» άρθρο του στα ΝΕΑ σχετικά με τις ΔΕΚΟ (και την ΕΡΤ) που πρέπει να υποστούν κουτσούρεμα.
Ιδού δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις απαντητικές επιστολές δύο διαφορετικών φορέων προς τους δημοσιογράφους:

«(...)Καλό θα ήταν και χρήσιμο για τον κόσμο που έχετε αναλάβει να ενημερώνετε έγκυρα κ. Μανώλη Καψή να ελέγχετε το ρεπορτάζ σας πριν το δημοσιοποιείτε(...) Δεν έχω την ψευδαίσθηση και την απαίτηση από δημοσιογράφους που ασκούν το επάγγελμα ως δημόσιοι υπάλληλοι, -επειδή ο πατέρας τους, τους τακτοποίησε σε μια μόνιμη θέση- να βάλουν σε κίνδυνο την.. ησυχία και την καλοτακτοποιημένη ζωή τους.
Αντιλαμβάνομαι ότι είναι πολύ δύσκολο, όσο δύσκολο είναι να ακούσεις τον κόρακα να τραγουδά σαν αηδόνι. Έχω όμως την απαίτηση ως πολίτης και τηλεθεατής να τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία έστω και στοιχειωδώς και η ενημέρωση να είναι πραγματική και όχι σύμφωνη με τα συμφέροντα των αφεντικών»
- από την ανοικτή επιστολή του Δήμου Λαυρεωτικής και του αντιδημάρχου Β. Θηβαίου προς τον δημοσιογράφο του ΜEGA

«…Φροντίστε στο μέλλον κ. Πρετεντέρη να είστε κι εσείς περισσότερο ενήμερος και να μη λειτουργείτε σα να ήσασταν βαλτός από κάποια αφεντικά»
-από την απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ στον αρθρογράφο των ΝΕΩΝ