ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

«Αστέρια» της δημοσιογραφίας στα γαλάζια ψηφοδέλτια

Και εις ανώτερα παιδιά…

Ευχόμαστε στα αστέρια της δημοσιογραφίας «και εις ανώτερα» και αναδημοσιεύουμε από το iefimerida.gr:

Μετά τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, τη Φωτεινή Πιπιλή, τον Σίμο Κεδίκογλου , τον Αργύρη Ντινόπουλο και τον Κώστα Γκιουλέκα, και άλλοι δημοσιογράφοι (και μάλιστα από τους πλέον αναγνωρίσιμους) προετοιμάζονται να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της Νεας Δημοκρατίας όταν προκηρυχθούν εκλογές. Η Περιφέρεια που έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η Α' Πειραιά όπου μετά την αποχώρηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου, οι πιθανότητες εκλογής για τους υποψήφιους... υποψήφιους έχουν μεγαλώσει σημαντικά.
Τα δυο ονόματα από τον δημοσιογραφικό χωρο που ακούγονται πιο έντονα είναι αυτά του Γιώργου Αυτιά (ALTER) και του Γιώργου Σαραντάκου (MEGA). Και οι δύο ανήκουν στον χώρο της Κεντροδεξιάς, έχουν σχέσεις με το μεγάλο λιμάνι και έχουν συζητήσει στο.. παρελθόν την πιθανότητα να πολιτευθούν αν και δημοσίως πάντα την διαψεύδουν.
Ο Γιώργος Σαραντάκος μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός όσο ο Γιώργος Αυτιάς αλλά έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να είναι φανατικός φίλαθλος του Ολυμπιακού και τακτικός θαμώνας στο Καραϊσκάκη. Ο Γιώργος Αυτιάς από την άλλη δεν έχει κρύψει ποτέ ότι είναι φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Ο τελευταίος πάντως έχει και την δυνατότητα να πολιτευθεί στην Σάμο όπου οι πιθανότητες εκλογής του είναι πολύ μεγάλες.
Η Μαριάννα Πυργιώτη που παραιτήθηκε πριν από λίγους μήνες από τον «real fm» για να αναλάβει την Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Πιθανότατα στην Β Αθηνών καθώς είναι ένα ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Το Επικρατείας μάλλον πρέπει να αποκλειστεί γιατί οι θέσεις είναι ελάχιστες και...κλεισμένες.
Στη Β Αθηνών, ένα ακόμα πρόσωπο από τον δημοσιογραφικό χώρο που πιθανότατα θα διεκδικήσει την εκλογή του είναι η Αννα Καραμανλή (ΕΡΤ). Αθλητική συντάκτρια από τις πλέον γνωστές και παρουσιάστρια επί χρόνια της «Αθλητικής Κυριακής» θα ήταν ήδη βουλευτής αν δεν είχε μπει βέτο από νυν βουλευτές της ίδιας Περιφέρειας το 2009. Κάτι το επίθετο «Καραμανλή» κάτι η μεγάλη δημοφιλία, κάτι η σχετικά νέα ηλικία «ένωσαν» τις αντιδράσεις πολλών από τις παλιές γαλάζιες καραβάνες που απέτρεψαν την παρουσία της στο ψηφοδέλτιο και-κατά συνέπεια- την πιθανότατη εκλογή της.
Στην Ηλεία , την θέση του δημοσιογράφου Γιώργου Κοντογιάννη ο οποίος προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται να πάρει ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Διαμαντής Σειτανίδης.
Στην Πελοπόννησο αλλά σε άλλον νομό, στην Αχαΐα, θα υπάρχουν τουλάχιστον δυο δημοσιογράφοι που θα διεκδικήσουν βουλευτική έδρα. Η Νατάσα Ράγιου η οποία είχε εκλεγεί και στο παρελθόν αλλά και ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος ο οποίος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας.