ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Στο πόδι οι εργαζόμενοι στην Καθημερινή για την απόλυση του Β. Νίνου

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους της εφημερίδας Καθημερινή μετά την απόλυση του Βασίλη Νίνου, συνδικαλιστικού εκπροσώπου των τεχνικών έπειτα από 27 χρόνια απασχόλησης στην επιχείρηση. Με ψήφισμά τους οι συντάκτες και οι τεχνικοί της Καθημερινής απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης του Νίνου και ζητούν από τα σωματεία τους (την ΕΣΗΕΑ, την ΕΤΗΠΤΑ αλλά και το Διασωματειακό) να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά, προχωρώντας αν χρειαστεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων (συντακτών και τεχνικών) στην.. Καθημερινή αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι στην Καθημερινή απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τεχνικού Βασίλη Νίνου, εκπροσώπου των τεχνικών της επιχείρησης. Η απόλυση του συναδέλφου δεν συναρτάται με τυχόν οικονομοτεχνικά προβλήματα της επιχείρησης.
Ο χρόνος και ο τρόπος που έγινε συνδέεται, όπως όλα δείχνουν, με την επίμονη και σταθερή στάση που επέδειξε, έτσι ώστε να διασφαλιστούν, οι θέσεις εργασίας και οι αποδοχές των συναδέλφων του και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος κι άλλων απολύσεων, πέραν των όσων έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο (όχι μόνο στους τεχνικούς αλλά και στην Herald, προηγουμένως στα περιοδικά και τα ένθετα). Οι αντιδράσεις μας, σε αυτές, δεν ήταν αυτές που έπρεπε. Δεν πρέπει όμως να ξεχνούμε ότι ο Βασίλης Νίνος συνέβαλλε με διάλογο και πολύ προσπάθεια σε λύσεις που απέτρεψαν τις απευθείας απολύσεις και μάλιστα σε ένα τμήμα που μειώνεται συνεχώς.

Ύστερα από προσπάθειες να επιβληθεί η εκ περιτροπής εργασία (1 ημέρα την εβδομάδα) κι εν μέσω μιας περιόδου περικοπών και εθελούσιων αποχωρήσεων, η καταγγελία σύμβασης του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των τεχνικών της «Κ» έχει ιδιαίτερο συμβολισμό κι αποτελεί προάγγελο αρνητικών μέτρων για τους εργαζόμενους. Ξέρουμε ότι η εποχή είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον κλάδο των ΜΜΕ. Αλλά η διατήρηση της εργασίας είναι το πολυτιμότερο αγαθό μας. Η απόλυση του Βασίλη Νίνου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή κι ούτε μας επιτρέπεται να μείνουμε αδιάφοροι στα όσα συμβαίνουν στο δεύτερο όροφο της «Κ».

Με αίσθημα ευθύνης αλλά και με την αποφασιστικότητα που πρέπει να έχουμε όταν κινδυνεύει μια θέση συναδέλφου ο οποίος μάλιστα εργάζεται εδώ και 27 χρόνια στην εφημερίδα κι έχει συμβάλει με το μερίδιο του στο σημερινό προϊόν της δουλειάς μας, ζητούμε από την Διεύθυνση την ανάκληση της απόλυσης του και την έναρξη διαλόγου.

Επίσης ζητούμε από τα σωματεία μας (την ΕΣΗΕΑ και την ΕΤΗΠΤΑ, αλλά και το Διασωματειακό) να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά, ακόμα και με τη χρήση απεργιακών μορφών»