ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Οι συντάκτες του Εθνους τόλμησαν...

«ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ» (Σύνθημα για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ)

Αν μη τι άλλο οι συντάκτες της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ είναι παλικάρια και αγωνίζονται να σώσουν (τουλάχιστον) την αξιοπρέπεια τους και μαζί την αξιοπρέπεια όλου του κλάδου των δημοσιογράφων. Ασχέτως του τι θα γίνει τελικά, τόλμησαν και αντέδρασαν στις μεθοδεύσεις του Μπόμπολα. Παρά το κλίμα εκφοβισμού και κάθε είδους εκβιασμών δηλώνουν ότι δεν συναινούν στη μείωση του μισθού τους κατά 10% και σε καμιά περίπτωση δεν υπογράφουν ατομικές συμβάσεις. Επίσης δηλώνουν ότι θα στηρίξουν έμπρακτα όσους συναδέλφους τους εκβιαστούν ή απειληθούν με απόλυση για να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας.

Μετά την έκτακτη συνέλευσή τους το απόγευμα της Τρίτης έβγαλαν ψήφισμα όπου αναφέρουν:
«Εμείς, οι συντάκτες της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ στην έκτακτη συνέλευσή μας σήμερα αποφασίσαμε ότι:
1. Δηλώνουμε ότι δεν υπογράφουμε σε καμία περίπτωση ατομικές συμβάσεις εργασίας.
2. Ζητάμε από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην πρώτη συνεδρίασή του να πάρει ανάλογη απόφαση, ξεκάθαρη, η οποία να κοινοποιηθεί στον εκδότη μας και στην ΕΙΕΑ.
3. Δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε έμπρακτα ακόμα και με την παρουσία μας αν χρειαστεί όσους συναδέλφους εκβιαστούν ή απειληθούν με απόλυση για να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας. Ζητάμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να λάβει ξεκάθαρη ξεκάθαρη απόφαση για το θέμα.
4. Διαπραγματευόμαστε μόνο συλλογικά, μέσω της ΕΣΗΕΑ την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
5. Θέλουμε πλήρη εφαρμογή της ισχύουσας ΣΣΕ, η οποία επιχειρείται να καταστρατηγηθεί μονομερώς από την εργοδοσία (με την περικοπή των κυριακάτικων, την μη καταβολή του επιδόματος προϋπηρεσίας, την περικοπή των κλιμακίων κλπ).»
Υ.Γ1: ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ. Με αυτό το σύνθημα οι zoornalistas δηλώνουν ότι θα κατέβουν στις... εκλογές της ΕΣΗΕΑ.

Υ.Γ2: Μετά από δεύτερη σκέψη (και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου) αποφασίσαμε να μην βάλουμε υποψηφιότητα. Εξ άλλου δεν πληρούμε τις προϋποθέσεις... Το σύνθημα πάντως είναι καλό.