ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ο Φλωρίδης και οι «κηπουροί» του Γιώργου, Γερουλάνος, Δρούτσας, Μπιρμπίλη, Δόλλης, Κουβέλης και σία…


-από το opinionpost.gr

Τεράστια αποδοχή των δηλώσεων του βουλευτή Πέλλας Γιώργου Φλωρίδη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τη φράση – κριτική προς τον πρωθυπουργό ότι «δεν κάνεις υπουργό τον κηπουρό σου». Μόνο θετικά σχόλια και μάλιστα πολλά, απέσπασε ο Φλωρίδης για τις δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας στον ΣΚΑΙ…
Η φράση αυτή ήχησε σαν βάλσαμο στα αυτιά των βουλευτών, που βλέπουν διάφορους παρατρεχάμενους του Γιώργου Παπανδρέου, πρόσωπα που είναι πολιτικά, όχι απλώς άπειρα και ανίκανα, αλλά ανύπαρκτα, να παριστάνουν τους υπουργούς και μάλιστα να συμπεριφέρονται με αλαζονεία.
Σχεδόν όλοι οι βουλευτές κάνουν την ερμηνεία ότι η αιχμή του κ. Φλωρίδη αφορά τουλάχιστον στους υπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο, ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη, τους υφυπουργούς Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη και Δημήτρη Δόλλη και άλλους, που είναι ατυχείς «ανακαλύψεις» του κ. Παπανδρέου και βρέθηκαν σε μία νύχτα υπουργοί, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουν δικαιολογήσει την επιλογή του πρωθυπουργού. Πιθανόν ο κ. Φλωρίδης να εννοούσε κι άλλους, αφού είναι γνωστή στους βουλευτές του Κινήματος η άποψή του για μερικούς.. νεοσσούς της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Οι σαφείς αιχμές, για τον τρόπο συγκρότησης της κυβέρνησης από τον Γ. Παπανδρέου, αλλά και για την αποτελεσματικότητά της, που άφησε ο κ. Φλωρίδης έχουν προκαλέσει την οργή σε ορισμένους κυβερνητικούς κύκλους πέριξ του Μαξίμου, αλλά και την ικανοποίηση κάποιων παλαιότερων υπουργών.
Μιλώντας κοντά στα μεσάνυχτα στην τηλεόραση του Σκάι, είπε επί λέξει ότι «ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα από το Σύνταγμα να διορίζει όποιον θέλει υπουργό, αλλά πουθενά το Σύνταγμα δεν λέει ότι μπορεί να διορίζει τον κηπουρό του υπουργό…».
Υπογράμμισε ότι ο ίδιος θα συμμετείχε σε ένα κυβερνητικό σχήμα με καθαρό σχέδιο, γιατί αυτή η συμμετοχή θα ήταν επωφελής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τέτοιο σχέδιο σήμερα δεν υπάρχει. Ασκησε κριτική στο υπουργείο Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου λέγοντας ότι ενάμιση χρόνο από τις εκλογές δεν τον έχει αξιοποιήσει στον τομέα των εσόδων. Επίσης τάχθηκε υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση.