ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ετσι γίνονται τα λεφτά...

Γιος ιδιοκτήτη σταθμών, που χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά, έχει το κουράγιο να κάνει πλάκα στο twitter με φιλαράκια του. Κι εγώ κι εσύ, όταν δεν έχεις πληρώσει το λογαριασμό του κινητού σου δεν μπορεί να σε πιάσει ύπνος, σωστά; Αλλά, το έχουμε ξαναπεί, έτσι γίνονται τα λεφτά. Αδικώντας κόσμο και έχοντας τη συνείδησή σου καθαρή.
Και το θέμα είναι ότι ο νόμος εφαρμόζεται πάντα εκεί που πρέπει και όχι - συγχωρήστε μου τη φράση στα λαμόγια. Να δώσω παράδειγμα: Με αυτόφωρη διαδικασία από το Α Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ, Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με 3ετή αναστολή, έπειτα από μήνυση σε βάρος του από την ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού «Μετρόπολις» της Θεσσαλονίκης, επειδή μετείχε σε ομάδα περιφρούρησης, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη απεργία του σωματείου με αίτημα την αποπληρωμή δεδουλευμένων.
Στον «Μετρόπολις» η διοίκησή του, από ένα σύνολο περίπου 30 εργαζομένων, επέβαλε πρόσφατα εκ περιτροπής εργασία μόνο σε τρεις συνδικαλιστές εργαζόμενους της Ε.Τ.Ε.Ρ.Μ-Θ, με άμεσο αποτέλεσμα αυτοί να προσπαθούν να επιβιώσουν εδώ και τρεις μήνες με 400 ευρώ το μήνα. Χρήματα τα οποία παρακρατούνται ή καθυστερούν να αποπληρωθούν μαζί με τους μισθούς πολλών εργαζομένων στο «Μετρόπολις».
Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές, εργασιακά «μαύρες» κι άραχλες και η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία, η μόνη απάντηση πρέπει να είναι η αγωνιστικότητα, για όσο πάει...

- του Σπ. Σεραφείμ / e-tetradio