ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Στην αναμπουμπούλα ο Ρίζος χαίρεται

Δεν εφαρμόζει τη συλλογική σύμβαση εδώ και χρόνια
και θέλει να κόψει κι άλλο τους μισθούς στον “Αδέσμευτο Τύπο”


Διπλό δώρο για την εργοδοσία του «Αδέσμευτου Τύπου» οι περικοπές μισθών στο πλαίσιο της, εφαρμοζόμενης στις πλάτες μας, πολιτικής του “μνημονίου” -και- των εκδοτών.
Με κάθε τρόπο ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Δ. Ρίζος προσπαθεί να απαλλαγεί από τις ευθύνες του για την παράνομη μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων από το 2006 έως σήμερα! Τι καλύτερο λοιπόν από αυτή την συγκυρία για να «συμμαζέψει» κι άλλο το μισθολογικό… κόστος της εφημερίδας.
Όμως το μισθολογικό ψαλίδισμα στη συγκεκριμένη εφημερίδα δεν ξεκίνησε τώρα. Από το 1998 οι εργαζόμενοι στον «Αδέσμευτο Tύπο» του Δημ. Ρίζου (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί) δεν έχουν πάρει με αναδρομική ισχύ καμία ΣΣΕ, όποτε αυτή εφαρμόστηκε (μέσα σε 12 χρόνια έγιναν μόνο δύο αναπροσαρμογές). Τώρα λοιπόν οι εργαζόμενοι αν και μισθολογικά βρίσκονται στη Συλλογική Σύμβαση του 2006 αντιμετωπίζουν την.. απειλή μείωσης μισθών με το πρόσχημα της κρίσης και με αφορμή τις αυθαιρεσίες των εκδοτών σε άλλα ΜΜΕ.
Ίσως μάλιστα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την εβδομάδα που τέθηκε από την Ενωση Ιδιοκτητών (ΕΙΗΕΑ) το θέμα της μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ, ο Δ. Ρίζος καθυστέρησε την καταβολή της εξόφλησης του μηνός Απριλίου στους εργαζόμενους του “Αδέσμευτου Τύπου”.
Μήπως πρέπει -έστω και με καθυστέρηση ετών- τα Δ.Σ. των Ενώσεων του Τύπου να καταγγείλουν όλα τα παραπάνω στην αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και στους ασφαλιστικούς Οργανισμούς; -από syspeirosi