ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Θετική εξέλιξη στο Alter

Θετικές προς το παρόν εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER με προοπτική να λειτουργήσει κανονικά το κανάλι. Στις ξεχωριστές συνελεύσεις τους οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί δέχτηκαν την τελική πρόταση του Κουρή ενώ οι διοικητικοί αναμενόταν να αποφασίσουν θετικά με βάση προηγούμενη απόφασή τους.
Εξυπακούεται ότι όλοι θα αρχίσουν να δουλεύουν μόνο αφού μπούν τα λεφτά στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Η πρόταση Κουρή που υποβλήθηκε νωρίς χθες το απόγευμα είναι η εξής:
1. Κάθε δημοσιογράφος και διοικητικός θα πάρει από 2.300 ευρώ (έναντι οφειλόμενων) και κάθε τεχνικός από 2.600 ευρώ.
2. Στις 14 Ιουνίου θα καταβληθεί μισός μισθός και στο τέλος Ιουνίου άλλος μισός.
3. Από τον Ιούλιο θα γίνεται κανονικά η μισθοδοσία.
4. Τα οφειλόμενα αναδρομικά θα δοθούν αμέσως μόλις το δικαστήριο θα αποφασίσει ότι το Αλτερ εντάσσεται στο άρθρο 99 οπότε θα αναλάβει η ARGO. Αυτό υπολογίζεται ότι..θα γίνει μετά τον Σεπτεμβρίου .
Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί κάποιος από τους όρους οι δημοσιογράφοι έχουν ήδη αποφασίσει ότι θα προχωρήσουν σε νέα επίσχεση εργασίας και όλο αυτό το διάστημα δεν αίρονται τα ασφαλιστικά μέτρα. Επίσης, έχουν αποφασίσει ότι κατά την εκδίκαση του αιτήματος για ένταξη στο άρθρο 99 θα γίνει παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ και θα ζητηθεί από το δικαστήριο να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τους πιστωτές.

πηγή: maxomenidimosiografia