ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Σε κατάσταση νεκροφάνειας παραμένει το Alter

του Χρ. Ξανθάκη / Μέσα & media / Κ.Ε.

Σε κατάσταση νεκροφάνειας παραμένει το Alter, καθώς οι εργαζόμενοι επιμένουν στην επίσχεση εργασίας και οι μέτοχοι δεν καταφέρνουν να βρουν στήριξη στα σχέδια διάσωσης του καναλιού.
Η συγκέντρωση των εργαζομένων την περασμένη Τρίτη δεν είχε συγκεκριμένη κατάληξη, καθώς έπεσαν στο τραπέζι πλείστες όσες προτάσεις και διαπιστώσεις αλλά αποφάσεις δεν ελήφθησαν. Διαπιστώθηκε πάντως μια τάση συσπείρωσης και ομόνοιας, ενώ έως τώρα διίσταντο οι απόψεις σχετικά με τα αίτια και τα πρόσωπα της κρίσης. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε το αίτημα να δημοσιοποιηθούν με κάθε τρόπο ο αγώνας και η αγωνία των εργαζομένων, με χρήση τόσο της συχνότητας του καναλιού όσο και άλλων διαύλων επικοινωνίας. Μια λάθος κίνηση; Ορίσθηκε να επαναληφθεί η συγκέντρωση την Παρασκευή το μεσημέρι, με τις κυριακάτικες εφημερίδες να οδεύουν στα τυπογραφεία και το φιλοθεάμον κοινό να μπαίνει σε ρυθμούς Πρωτομαγιάς...
**Στο μεταξύ χορηγοί αναζητούνται και χορηγοί δεν βρίσκονται για το Alter, όσο κι αν έχει φορτώσει η αγορά με κάθε είδους σενάρια. Ενα μάλιστα εξ αυτών προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μετοχοποίηση τραπεζικών χρεών κατά.. 20.000.000 ευρώ, διαγραφή 25-30 % των τραπεζικών υποχρεώσεων και κούρεμα 20 % στις υποχρεώσεις προς διαφημιστικές και επέμενε ότι «το σχέδιο έγινε αποδεκτό από όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές». Προφανώς ουδείς ενημέρωσε τις «ενδιαφερόμενες πλευρές» για την άνευ όρων συμφωνία τους, με αποτέλεσμα να ξαναγυρίσουμε στο σημείο μηδέν. Κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, είναι η βιασύνη κάποιων προσώπων να ξεφορτωθούν σκεύη και υπάρχοντα σε τιμές εξαιρετικά συμφέρουσες ακόμη και για τη σημερινή κατάσταση της αγοράς. Εκεί, στις παράπλευρες απώλειες, θα κριθεί η επόμενη φάση του δράματος, εκτός κι αν επιτευχθεί τελευταία στιγμή κάποιο ντιλ τύπου Γιάλτας, όπου η μία πλευρά θα χαρίσει έδαφος στην άλλη για να αποφύγει τα χειρότερα.
**Σχετική αποτυχία για το σχέδιο εθελουσίας εξόδου στον «Αγγελιοφόρο», καθώς η ιδιοκτησία της εφημερίδας θα ήθελε να ακούσει γύρω στα 40 «ναι» αλλά μάλλον πρέπει να περιορισθεί σε έναν αριθμό που δεν θα υπερβαίνει την μία ντουζίνα εργαζόμενους. Πράγμα το οποίον σημαίνει ότι επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια για κόψιμο του ημερήσιου φύλλου, με παράλληλη ενίσχυση του κυριακάτικου. Το θέλουν οι μέτοχοι της Αθήνας και η θεσσαλονικιά πλευρά έχει αρχίσει πλέον και το σκέφτεται. Οσο για τις φήμες περί μετακόμισης του διευθυντή του «Αγγελιοφόρου» Τραϊανού Χατζηδημητρίου στο συγκρότημα της «Μακεδονίας», μάλλον για ράδιο αρβύλα πρόκειται.
**Οπως όλα δείχνουν, στη θέση του προϊσταμένου ειδήσεων στην ΕΡΤ (αντικαθιστώντας τον Σωτήρη Μαριωρή, που αναλαμβάνει τις ενημερωτικές εκπομπές) θα τοποθετηθεί ο έμπειρος και προσεκτικός έως τώρα αρχισυντάκτης των μεσημεριανών δελτίων Γιώργος Φουρναράκης. Η θέση έχει κυρίως τεχνικό και όχι πολιτικό χαρακτήρα, αλλά με όσα τρέχουνε τον τελευταίο καιρό όσον αφορά στα links και στα pools αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
**«Εναντι πινακίου φακής» δεν λέγανε παλαιότερα για τις... μονόπαντες αγοραπωλησίες; Ε, λοιπόν, προ εβδομάδων μεταβιβάστηκε μερίδιο σε επιχείρηση επικοινωνίας έναντι αγροτεμαχίου! Ελπίζω στην τιμή να περιελήφθησαν και τα ανάλογα εργαλεία: τσάπες, κλαδευτήρια, δρεπάνια κ.λπ. κ.λπ.
**Το σύνθημα της εβδομάδας από αυτοκόλλητο που έκανε την εμφάνισή του στο κέντρο των Αθηνών: «Ολοι στους δρόμους για την προλεταριακή έφοδο στον ουρανό».