ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Με ποια εφημερίδα θα διανεμηθεί το Debtocracy;



Τελικά με ποια εφημερίδα θα διανεμηθεί το ντοκιμαντέρ Debtocracy // Χρεοκρατία; Ενας από τους δημιουργούς του, ο άρτι απολυθείς από τον ΣΚΑΙ Αρης Χατζηστεφάνου σε ερώτηση αν θα έδινε το ντοκιμαντέρ σε εφημερίδα απαντάει καταφατικά προφανώς πιστεύοντας στο «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» (στην κυριολεξία).
«Ευχαρίστως θα το έδινα. Στόχος είναι όποιος θέλει να μπορεί να το διανείμει. Μπορώ να σκεφτώ εφημερίδες που δεν θα ήθελα να το δω, αλλά δεν μπορούμε να το σταματήσουμε. Πλέον δεν έχουμε και δικαίωμα», λέει χαρακτηριστικά. Ο Χατζηστεφάνου θα εννοεί εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, που συνήθως είναι οι κυριακάτικες, χωρίς να εξαιρεί (το αντίθετο μάλιστα) καμία. Στο μυαλό κάποιων αμέσως έρχεται και η Καθημερινή του ομίλου Αλαφούζου, πρώην εργοδότη του Χατζηστεφάνου.
Ο δημοσιογράφος σε συνέντευξή του στον M. Hulot και στον Πέτρο Νικολάου αφού ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος και Κατερίνα Κιτίδη δουλεύουν αφιλοκερδώς αναφέρει ότι από το Debtocracy λεφτά έχουν βγει ήδη οπότε, αν υπάρξει κέρδος που θα... υπερκαλύψει και τα έξοδα διανομής προτιμά να ανοιχτεί ένας λογαριασμός για επόμενο πρότζεκτ:
«Το Debtocracy ήταν ένα πείραμα για το αν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια δημοσιογραφία στηριγμένη απ’ τον κόσμο και ακόμα δεν το έχουμε χωνέψει ότι πήγε τόσο καλά. Γι αυτό είμαστε κι απροετοίμαστοι για το επόμενο βήμα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα μπούμε μέσα αλλά τελικά μπορεί να υπάρξει και κέρδος. Στο επόμενο βήμα μας, πάντως, θα φροντίσουμε να πληρωθούν όλοι οι συνεργάτες μας για να τεστάρουμε αν αυτό το είδος δημοσιογραφίας είναι βιώσιμο».