ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τέλος η ανοχή απέναντι στους «νονούς της φράουλας»


Tη βάρβαρη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Πουλιόπουλου και του φωτορεπόρτερ Ιάκωβου Χατζησταύρου, απεσταλμένων της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» καταγγέλλουν η Ενωση Συντακτών και η Ενωση φωτορεπόρτερ. Οι δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι έκαναν ρεπορτάζ στη Μανωλάδα για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης εκατοντάδων μεταναστών, δέχτηκαν επίθεση από ανθρώπους ιδιοκτήτη κτήματος παραγωγής φράουλας .

Ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του κτήματος και οι άνθρωποί του επιτέθηκαν σε Πουλιόπουλο και Χατζησταύρου, τους προπηλάκισαν, τους χτύπησαν τραυματίζοντας τον δεύτερο (φωτογραφία) και τους απέσπασαν βίαια το φωτογραφικό υλικό του ρεπορτάζ.

Η ΕΣΗΕΑ και η ΕΦΕ καταγγέλλουν το κλίμα ρατσισμού, που επιτρέπει την άγρια υπερεκμετάλλευση των μεταναστών εργατών γης. Καταγγέλλουν επίσης την ανοχή απέναντι στις συμμορίες που δεν διστάζουν σε τίποτα προκειμένου να υπερασπίσουν τα προνόμια κάποιων.. τσιφλικάδων του 21ου αιώνα, που θεωρούν ότι δεν λογοδοτούν σε κανέναν και δεν μπορούν να ελεγχθούν από κανέναν.

Ιδιαίτερα, θυμίζουν στην Αστυνομία και τις τοπικές Αρχές την υποχρέωσή τους να προστατεύσουν την ελευθερία πρόσβασης του Τύπου στις πηγές και τα γεγονότα.

Χαιρετίζουν τους δύο συναδέλφους που έδωσαν τη μάχη για την ενημέρωση και υπογραμμίζουν ότι τα Σωματεία μας θα επιμείνουν στη μέχρι τέλους διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης και θα απαιτήσουν να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.