ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Πάρτι εκατομμυρίων με τις νομικές συμβάσεις του μνημονίου!

Tο υπουργείο Οικονομικών πληρώνει ιδιωτικά γραφεία , αντί να αξιοποιεί τους δικηγόρους της τράπεζας της Ελλάδας…

Σε μείζον θέμα αναδεικνύεται σιγά – σιγά η υπόθεση με τις αναθέσεις σε ιδιωτικά νομικά γραφεία της Αθήνας, των συμβάσεων για το μνημόνιο, που υπογράφει η κυβέρνηση με την τρόικα. Πρόκειται για τεράστια ποσά, που ενδεχομένως ξεπερνούν ακόμη και ολόκληρα κρατικά κονδύλια, που περικόπτονται από αδύναμες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες πληρώνουν το μάρμαρο της κρίσης για να πληρώνονται κάποιοι ιδιώτες αδρά και προκλητικά. Τα ποσά που έχει καταβάλει το ελληνικό δημόσιο προς τα δικηγορικά γραφεία, που ανέλαβαν τις συμβάσεις είναι τεράστια και υπολογίζονται σε δεκάδες, ίσως και σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Αρκεί να σημειωθεί ότι σε κάθε δανειακή σύμβαση, που υπογράφεται για την καταβολή μίας δόσης από την τρόικα – και είναι πολλαπλές πράξεις, αφού η Ελλάδα δανείζεται από το ΔΝΤ και κάθε κράτος χωριστά – το ιδιωτικό νομικό γραφείο εισπράττει και το.. ανάλογο ποσοστό.
Στην όλη υπόθεση υπάρχει πλέον μυστηρίου, παρότι η λογική και ίσως το νομικό πλαίσιο, θα επέβαλε τη διενέργεια διαγωνισμού. Όμως το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών επιλέγει να αναθέτει σε ιδιωτικά νομικά γραφεία τις συμβάσεις αυτές και δεν αξιοποιεί τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας της Ελλάδας, οι οποίοι είναι επιφανείς νομικοί, ακόμη και καθηγητές.
Καταγγελίες, χωρίς όμως λεπτομερείς αναφορές σε ονόματα εμπλεκομένων γραφείων στην Ελλάδα έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Κόκκινος, ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος Κοτζιάς, ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι πρωταγωνιστικό ρόλο, με τις περισσότερες δουλειές στην υπόθεση, έχει μεγάλο και γνωστό δικηγορικό γραφείο του Κολωνακίου, με συνιδιοκτήτη γόνο παλαιάς αθηναϊκής οικογένειας, που ασχολείται με ποδοσφαιρική ομάδα.

-από: opinionpost.gr