ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Γαλάζιος πρώην υπουργός με «γαλλική παιδεία» έχει τις -αδήλωτες- καταθέσεις των 178 εκατ. ευρώ

-από το opinionpost.gr

Απίστευτα ποσά φαίνεται να έχουν διακινηθεί στις τσέπες πολιτικών, αλλά οι αρμόδιες αρχές το ψάχνουν το θέμα αργά – αργά… Ερευνούν τον γαλάζιο πρώην υπουργό με τα 178 εκατομμύρια ευρώ, 4 πρώην υπουργούς για τη Siemens και δύο νυν υφυπουργούς για υπερβολικές καταθέσεις…
Σε βαθιά νερά μπαίνει η (όποια) επιχείρηση «καθαρά χέρια», που αφορά στην «κάθαρση» του πολιτικού κόσμου και τον εντοπισμό πολιτικών, που ενδεχομένως πλούτισαν με δημόσιο χρήμα. Το νέο στοιχείο είναι ότι υπάρχει πλέον παρέμβαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, η οποία είναι αρμόδια να παραλαμβάνει τις δηλώσεις των περιουσιακών στοιχείων των βουλευτών και πρώην βουλευτών.
Ενώ λοιπόν η επιτροπή αυτή επί χρόνια δεν βρίσκει τίποτα μεμπτό στην περιουσιακή εξέλιξη των πολιτικών – στην πραγματικότητα δεν ελέγχει το παραμικρό, παρά μόνο συλλέγει και καταγράφει δηλώσεις, κάνοντας τα στραβά μάτια σε οτιδήποτε περίεργο ανακύπτει – ξαφνικά ζητά ενημέρωση από το ΣΔΟΕ για δημοσιεύματα και φήμες, που φέρουν πρώην υπουργό της ΝΔ να έχει καταθέσεις στο εξωτερικό ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ. Οι φήμες αυτές κυκλοφορούν τουλάχιστον εδώ και είκοσι ημέρες, αλλά στο μεταξύ δεν έχει γίνει το παραμικρό: Ούτε από το ΣΔΟΕ προς τη Βουλή, ούτε από την.... επιτροπή πόθεν έσχες προς το ΣΔΟΕ.
Το βράδυ της Τετάρτης φούντωσαν οι φήμες ότι πρόκειται για πρώην υπουργό, γόνος γνωστής πολιτικής οικογένειας, που έχει εμπλοκή στο σκάνδαλο Siemens, χειρίστηκε τεράστια κονδύλια στα δύο υπουργεία, από τα οποία πέρασε την περίοδο Μάρτιος 2004 με Ιανουάριο του 2009 και επιπλέον είχε στενές σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή. Οι φήμες και οι πληροφορίες λένε ότι έχει τις καταθέσεις του σε διάφορες τράπεζες στο εξωτερικό, από την Ελβετία έως το Λουξεμβούργο και φυσικά δεν τις έχει δηλώσει ούτε στη φορολογική του δήλωση, ούτε στη δήλωση για το πόθεν έσχες. Ρόλο στις οικονομικές του δραστηριότητες, ως άμεσος, στενός και έμπιστος συνεργάτης του, φέρεται να έχει νεαρή και γοητευτική δικηγόρος, την οποία είχε ως νομική του σύμβουλο τουλάχιστον σε ένα από τα δυο υπουργεία, όπου θήτευσε.
Η επιτροπή προσανατολίζεται να ζητήσει στοιχεία και για δύο νυν υφυπουργούς, στους λογαριασμούς των οποίων υπάρχουν μεγάλα ποσά, μάλλον δυσανάλογα των επαγγελματικών τους ασχολιών. Κυκλοφορεί η φήμη ότι τουλάχιστον ο ένας είναι νέος στην κεντρική πολιτική σκηνή και επί μακρόν δεν τα πήγαινε καλά με την προϊσταμένη του υπουργό.
Στο μεταξύ οι ορκωτοί λογιστές, που έχουν οριστεί για να εξετάσουν τα περιουσιακά στοιχεία και τους λογαριασμούς των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Siemens, ενημέρωσαν τη Βουλή ότι θέλουν περαιτέρω στοιχεία για τους πρώην υπουργούς Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιώργο Αλογοσκούφη. Διαπιστώθηκε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη να διερευνηθούν περαιτέρω οι λογαριασμοί δύο ακόμη πρώην υπουργών, καθώς εντοπίστηκαν, λένε οι πληροφορίες, αναντιστοιχίες, ενός του ΠΑΣΟΚ και ενός της ΝΔ. Και οι δύο και πρώην βουλευτές.