ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ο Χρήστος (με το Piaggio) απαντά στον «φίλο Στάθη» για τον 9,84 (και το ματαιωμένο όνειρο της Porsche)

Τελικά η ιστορία με τις «εκκαθαρίσεις» στον Αθήνα 9,84 έφερε στην επιφάνεια παλαιά μίση και πάθη ενώ δημιούργησε νeές αντιπαλότητες στον αγγελικά πλασμένο κόσμο των δημοσιογράφων.
Σε αυτό το πνεύμα και η αποκαλυπτική επιστολή για Καμίνη, Καμπύλη και Τσαγκαρουσιάνο την οποία έστειλε στους zoornalistas ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης που λίαν προσφάτως εξεδιώχθη από τον δημοτικό ραδιοσταθμό.
Προσπερνάμε το ότι μας προσάπτει εμπάθεια, λέγοντας πως αντιμετωπίσαμε με μεροληπτικό τρόπο τις εξελίξεις στον 9,84 (αν δει καλύτερα τις αναρτήσεις θα διαπιστώσει ότι έχει λάθος), και πάμε στο ψαχνό!
Ο γνωστός δημοσιογράφος στην τελευταία του εκπομπή άφησε αιχμές για νέες παρεούλες βάλοντας ευθέως κατά του νέου γενικού διευθυντή Τάκη Καμπύλη. Ο Χρ. Ράπτης στην επιστολή του δηλώνει ότι δεν είχε αντίρρηση να φύγει για να σωθεί ο σταθμός αλλά τουλάχιστον είχε την απαίτηση να ενημερωθεί εγκαίρως για την λύση της συνεργασίας και όχι λίγο πριν μπεί στο στούντιο (μεταξύ μας δεν έχει και άδικο).
Το πιο ενδιαφέρον στην επιστολή του Ράπτη όμως είναι τα όσα αναφέρει για τον «φίλο Στάθη Τσαγκαρουσιάνο» καθώς κάνει λόγο για επίθεση που δέχτηκε από το αφεντικό της LiFO λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με αυτό τον τρόπο ο «φίλος Στάθης» του ξεπληρώνει αναδρομικά την "υποχρέωση" επειδή τον έκανε (ο Ράπτης) δυο φορές διευθυντή: μία στο Symbol και μια στο Cover story. H επιστολή του Ράπτη απαντάει στους υπαινιγμούς Τσαγκαρουσιάνου για τους απολυμένους δημοσιογράφος του 9.84 που έφυγαν με τα πολυτελή αυτοκίνητα τους λέγοντας ότι....ο ίδιος κυκλοφορεί με piaggio. Και καταλήγει: «Εγώ, φίλε Στάθη, ουδέποτε ζήτησα από υποψήφιο εκδότη μου μια πόρσε σαν μπόνους μεταγραφής. Αλλο αν δεν στην έδωσαν»…

Ακολουθεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ η επιστολή του Χρ. Ράπτη:

«Αγαπητοί Zoornalistas
Σας παρακολουθώ εδώ και μέρες να καλύπτετε με τρόπο μεροληπτικό-τουλάχιστον σε ότι με αφορά- τις εξελίξεις στον 9.84. Επειδή είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να προσαρμοζει την πραγματικότητα στις εμπάθειες του, σας στελνω καποιες διευκρινίσεις.
Προσωπικά θεωρούσα και θεωρώ λογικό να θέλει η νέα διοίκηση του Δήμου να μειώσει το κόστος του 9.84. Φανταζομαι ομως ότι οι περικοπές και οι απομακρυνσεις συνεργατών θα πρέπει να γίνονται με καποια κριτηρια.
Διαπιστώνω πάντως ότι το κριτήριο της πολυθεσίας δεν ίσχυσε για τους δημιοσιογραφους του Συριζα και της δημοκρατικής αριστεράς. Ουτε φυσικα για αυτούς που στήριξαν φανατικά τον Γιώργο Καμίνη προεκλογικά απο την δευτερη ή και την τρίτη δουλιά τους! Ή κάνω λάθος; Στην δική μου περίπτωση υποθέτω ότι συνυπολογίστηκαν και άλλα κριτήρια όπως καποιες επιθέσεις από τον 9.84 σε συγκεκριμένα κρατικοδίαιτα επιχειρηματικά συμφέροντα με τα οποία προφανώς δεν θέλει να τα χαλασει ο κύριος Καμίνης-Δαντών (εύχομαι όχι συντόμως και Σαρτζετάκης).
Δεν είχα αντίρρηση να φύγω για να σωθεί ο σταθμός. Ειχα όμως απαιτηση να ενημερωθώ εγκαιρως και οχι την τελευταια στιγμή πριν μπώ στο στουντιο.
Τέλος δεν καταλαβαίνω γιατί ο φίλος μου ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος αισθάνθηκε την αναγκη να διαψευσει αυτό που είπα στην τελευτάια εκπομπή μου. Οτι δηλαδή ο Καμπύλης έχει ετοιμη την λίστα των δημοσιογράφων που θα αντικαταστήσουν εν ευθέτω χρόνο αυτούς που φεύγουν. Και αυτοί οι δημοσιογράφοι -είπα- θα έρθουν από συγκεκριμένη απογευματινή εφημερίδα και συγκεκριμένο freepress. Δεν ανέφερα καν το όνομα του πετυχημένου Lifo. Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που μου επιτίθεται ο φίλος μου ο Στάθης. Ισως μου ξεπληρώνει αναδρομικά την "υποχρεώση" επειδή τον έκανα δυο φορές διευθυντή:μία στο Symbol και μια στο cover story.Και επειδή αφήνει υπαινιγμούς για τους απολυμένους δημοσιογράφος του 9.84 που έφυγαν με τα πολυτελή αυτοκίνητα τους, τον ενημερώνω ότι κυκλφορώ με piaggio. Τον ενημερώνω επίσης οτι περαν του μισθού μου στο "Πρώτο Θέμα" δεν έχω κανένα άλλο κρυφό ή φανερό εσοδο. Ούτε καν ιδιοκτησία. Εγώ, φίλε Στάθη, ουδεποτε ζήτησα απο υποψήφιο εκδότη μου μια πόρσε σαν μπόνους μεταγραφής. Αλλο αν δεν στην έδωσαν.
Φιλικά Χρήστος Ράπτης »