ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Γιατί ο Παπακωνσταντίνου θέλει σώνει και καλά Αρμένη σύμβουλο;

Ρεπορτάζ από το υπουργείο Οικονοµικών για το πώς βρέθηκε ο Χρήστος Γιουρετζιάν να συµβουλεύει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου επί θεµάτων αποκρατικοποιήσεων.
Ο Γιουρετζιάν έκανε προ εξαµήνου επαφή µε τον Παπακωνσταντίνου από την Παγκόσµια Τράπεζα, όπου εργαζόταν. Ο υπουργός, λένε οι συνεργάτες του, εκτίµησε το βιογραφικό του –έχει σπουδάσει στο London School of Economics και στο αµερικανικό Πανεπιστήµιο Πρίνστον– και αποφάσισε ότι θα ήθελε να τον εντάξει στη δεκάδα των συµβούλων που τον υποστηρίζει.
Ωστόσο παρουσιάστηκε µια περιπλοκή. Ο Γιουρετζιάν δεν έχει ελληνικό διαβατήριο, οπότε υπήρχε νοµικό κώλυµα για να αναλάβει σύµβουλος υπουργού.
Επειδή όµως ο Παπακωνσταντίνου τον ήθελε, αναζητήθηκε λύση. Η λύση βρέθηκε στο να συστήσει ο Γιουρετζιάν εταιρεία στην Ελλάδα. Η εταιρεία έκανε σύµβαση παροχής υπηρεσιών µε το Ελληνικό ∆ηµόσιο, µέσω της Ειδικής Γραµµατείας Αποκρατικοποιήσεων, προς 50.000 ευρώ ετησίως και µόνο έτσι βρέθηκε ο Γιουρετζιάν µε γραφείο.
Αυτή είναι η πλήρης εκδοχή µιας –κάπως ασυνήθιστης– αρµένικης βίζιτας στο υπουργείο Οικονοµικών.




-από τον Μικροπολιτικό / Τα Νέα