ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Γιατί;


Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός -πιθανότατα από το κρύο- στο άλσος του Θησείου. Τον βρήκαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων. Πάλι καλά - αν τον είχαν βρει οι Atenistas, θα τον έβαζαν σε μια σκουπιδοσακούλα ή θα τον έβαφαν σε χαρούμενα χρώματα.
Ο προηγούμενος δήμαρχος, Νικήτας Κακλαμάνης, έστειλε αμέσως δελτίο Τύπου και απευθύνει 5 «γιατί;» στη δημοτική αρχή.
Θέλω κι εγώ να απευθύνω ένα «γιατί;» στον κ. Κακλαμάνη. Γιατί, κύριε Κακλαμάνη, δεν προσλάβατε τους άστεγους στον 9,84; Ούτως ή άλλως, δεν τον άκουγε κανείς, ενώ –όπως διαβάζω- οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον 9,84 δεν πήγαιναν ποτέ στον σταθμό. Το ίδιο θα έκαναν και οι άστεγοι.
Μια χαρά θα ήταν οι άστεγοι της Αθήνας, αν μοιράζονταν περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Θα περνούσαν ζωή χαρισάμενη.
Πάντως, οφείλω να παραδεχτώ πως μέχρι τώρα νόμιζα ότι το 9,84 ήταν η συχνότητα του σταθμού. Δεν είχα αντιληφθεί ότι το 9,84 ήταν τα εκατομμύρια ευρώ που έπαιρναν σε.... μισθούς οι εργαζόμενοι -και οι μη εργαζόμενοι- στον σταθμό.
Ο σημερινός δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, έχει δηλώσει πως τα 10 εκατομμύρια ευρώ που θα περικοπούν από τον «Αθήνα 9,84» θα δοθούν στην πρόνοια. Καλά, στην πρόνοια τα έδιναν και πριν – στην πρόνοια των κολλητών δημοσιογράφων. Η υπόθεση του 9,84 πρέπει να πάει στη Δικαιοσύνη και οι προηγούμενοι δήμαρχοι να λογοδοτήσουν. Και όσοι πληρώνονταν χωρίς να δουλεύουν πρέπει –τουλάχιστον- να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν. Επίσης, ο 9,84 πρέπει να κλείσει. Τώρα.
-από pitsirikos.net