ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ραδιόφωνο ψάχνει ο Ευαγγελάτος




-Σε αναζήτηση ραδιοφωνικής συχνότητας ο Νίκος Ευαγγελάτος. Ο πρώην παρουσιαστής έχει δημιουργήσει ένα γκρουπ από σάιτ με μεγάλη επισκεψιμότητα και επιθυμεί να χρησιμοποιήσει περιεχόμενό τους στον χώρο του ραδιοφώνου.

-Δύο όμιλοι, ένας γερμανικός και ένας γαλλικών συμφερόντων, ψάχνουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Όχι τώρα βέβαια, αλλά αργότερα, όταν θα πέσουν κι άλλο οι τιμές. Είναι άραγε έτοιμοι οι εκδότες να υποστούν τη «θεωρία των σούπερ μάρκετ»; Είναι έτοιμοι να πουλήσουν τις (τηλεοπτικές) επιχειρήσεις τους, όπως έγινε με τους έλληνες ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, εφόσον δεν θέλουν να βάλουν σε αυτές χρήματα;

- Αυτό που συμβαίνει
ίσως για πρώτη φορά είναι πως οι ισχυροί επιχειρηματίες πρέπει να βάλουν από την τσέπη τους, και όχι με λεφτά από τη διαπλοκή ή με τα περίφημα mediaka δάνεια. Ζόρια...

-Από την άλλη, δεν έχουμε δει
πολλά από τα διευθυντικά στελέχη -ναι, αυτά με τις προσωπικές στρατηγικές και την τεράστια περιουσία- να θυσιάζονται για τις επιχειρήσεις τους ή, έστω, να κατεβάζουν καμιά ιδέα για το πώς θα σωθούν οι εταιρείες τις οποίες αφαίμαξαν. Διότι το σύστημα με τις περικοπές στις αμοιβές δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.

- Κάποιοι λοιπόν οραματίζονται «συγχωνεύσεις», με... δύο διευθύνοντες συμβούλους, δύο... διευθυντές προγράμματος, άφθονους συμβούλους, διευθυντές ειδήσεων, ελάχιστο προσωπικό και τις ίδιες συχνότητες.

- Άλλοι, πάλι, φωνάζουν να κλείσει η ΕΡΤ
ή ολόκληρος ο δημόσιος τομέας, αλλά δεν μας λένε πώς μπορεί να πάρει μπροστά η οικονομία.

- Γενέθλια για τη «Ναυτεμπορική», η οποία μπήκε στα 88 της έτη. Η προοπτική κατάργησης της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών προκαλεί ανησυχία σε μια από τις πλέον πρωτοπόρες εφημερίδες.

-Σήμερα, βγαίνει στον αέρα η ελληνική έκδοση του Billboard, το Billboard Greece (www.billboard.com.gr), με σύμβουλο έκδοσης τον Γιάννη Πετρίδη.

-Ο Τάκης Σαράντης ορίστηκε συντονιστής ενημερωτικών εκπομπών της ΝΕΤ 105,8 με απόφαση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης Βασίλη Μπίτση.
- Στο Δεύτερο Πρόγραμμα καθημερινά (4.00 - 5.00 μ.μ.) ο Κώστας Θωμαΐδης, επιστρέφοντας στο ραδιόφωνο μετά την απομάκρυνσή του από τον Μελωδία.
-Νέος συντονιστής στον Kosmos ο Πάνος Χρυσοστόμου στη θέση του Γιώργου Μουχταρίδη, ο οποίος μετακινήθηκε στον Εν Λευκώ.

-Φωτιά έχουν πάρει τα «εκβιαστικά μπλογκ», τα οποία λειτουργούν με την «ανωνυμία» των συντακτών και τη χορηγία των ισχυρών. Κι όποιος μπει στον μαύρο κύκλο δεν μπορεί να ξαναβγεί εύκολα.
-Τυπολογίες και Ψιλά Γράμματα / Παρόν (13-3-2001)