ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ποιός φοβάται τον Καμίνη;


του Σταύρου Θεοδωράκη / protagon.gr

Και ξαφνικά μούγκα στην στρούγκα των δημοσιογράφων. Κανείς (ή τέλος πάντων σχεδόν κανείς) δεν βγαίνει να πει δυο καλές κουβέντες για τις τολμηρές αποφάσεις του Γιώργου Καμίνη στον 984. Αντιθέτως πολλοί είναι αυτοί δεξιοί και αριστεροί (το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ισχύει και στην πολιτική) που βρίζουν τον νέο δήμαρχο επειδή τολμάει, άκουσον – άκουσον, να περικόψει τις δαπάνες στον 9.84!
Το ότι ο σταθμός που ίδρυσε ο Γιάννης Τζανετάκος είχε μεταβληθεί από διαμάντι των FM σε μια μικρή ΕΡΤ, είναι σε όλους γνωστό. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νικήτας Κακλαμάνης είτε γιατί δεν τόλμησαν, είτε γιατί τους βόλευε, πρόσθεταν κάθε χρόνο και μερικούς δεκάδες δημοσιογράφους στο μισθολόγιο του δημοτικού ραδιοσταθμού. Έτσι το κόστος μισθοδοσίας του 984 εκτοξεύθηκε στα 9 (ολογράφως: εννέα!) εκατομμύρια ευρώ, με έσοδα μόλις 400 χιλ. ευρώ! Δηλαδή οι δημότες της Αθήνας (και ο κρατικός προϋπολογισμός) έδωσαν το 2010 για το ραδιόφωνο, επιπλέον 8 εκατομμύρια 600 χιλιάδες ευρώ! 384 εργαζόμενοι εκ των οποίων 270 δημοσιογράφοι, δώρα και σπατάλες που δεν θα τα συγχωρούσαμε ούτε στην πιο εύρωστη επιχείρηση, συνθέτουν το.... σκηνικό της φαυλότητας και της κακοδιαχείρισης. Μόνο για μανικετόκουμπα, λάπτοπ, φωτογραφικές μηχανές, καφετιέρες και άλλα τέτοια δώρα (!) ξοδεύτηκαν πέρυσι 172.000 ευρώ! Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες κούριερ εκτοξεύτηκαν στις 70.000 ευρώ ενώ κάθε μήνα ο σταθμός πλήρωνε 8.000 ευρώ μόνο για τις υπερβάσεις στους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων (προσοχή: 8.000 ευρώ μηνιαίως μόνο για τις υπερβάσεις)!

Ήρθε λοιπόν ο νέος Διευθυντής του σταθμού Τάκης Καμπύλης και η πρόεδρος του σταθμού Ρέα Γαλανάκη και ανακοίνωσαν (τι πιο λογικό;) περικοπές και απομακρύνσεις. Και αντί αν ενισχυθούν από όλους μας, μήπως ζηλέψουν και οι πολιτικοί και καθαρίσουν τις αυλές τους, άρχισαν οι απειλές και οι λοιδορίες. «Ήταν άκομψος ο τρόπος που απομάκρυναν κάποιους συναδέλφους» άκουσα να σχολιάζει ένας δημοσιογράφος. Μα αυτό έχει σημασία; Ας βγούμε όλοι και ας πούμε μπράβο που δεν διορίζετε και εσείς τους κολλητούς σας και μετά ας κάνουμε παρατηρήσεις για επιμέρους λάθη (που πάντα θα γίνονται από αυτούς που δουλεύουν). Αν, λέω αν, ανάλογες περικοπές είχε εξαγγείλει ο Καμίνης στο τμήμα Αθλητισμού –τυχαία το αναφέρω, δεν γνωρίζω καν αν υφίσταται τέτοιο τμήμα- τώρα κάποιοι θα έγραφαν διθυράμβους. Τώρα όμως τον πολεμούν για να αποδειχθεί ότι πολλοί εξ ημών συνεχίζουν να βάζουν πάνω από όλα τη συντεχνία μας.