ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Στο «κόκκινο» δύο μεγάλα συγκροτήματα



Αγωνία για τη διάσωση δύο μεγάλων συγκροτημάτων, που είναι πολύ κοντά στην κόκκινη γραμμή της χρεοκοπίας και του λουκέτου. Και τα δύο ζητούν χρηματοδότηση από τράπεζες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τέτοια δυνατότητα, οπότε το ενδιαφέρον έχει στραφεί σε... διαθέσιμους επενδυτές. Το πρώτο έχει εξασφαλίσει μια τέτοια δυνατότητα, ενώ το δεύτερο όχι ακόμα, έχοντας πριν από έναν χρόνο απορρίψει μια πρόταση της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.
Είναι προφανές ότι μεταξύ των εκδοτών υπάρχει ρήγμα στην αντιμετώπιση της ύφεσης, καθώς τα συγκροτήματα δεν είναι όλα στην ίδια κατάσταση και, το κυριότερο, δεν πιστεύουν όλοι ότι θα υπάρξει λύση με τη βοήθεια των τραπεζών και συνεπώς θα πρέπει να πουλήσουν μέρος της περιουσίας τους που δεν είναι δεσμευμένη από τις τράπεζες.
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που θεωρούν πως είναι η ιδανική στιγμή για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, δηλαδή η αφορμή για να «ξεφορτωθούν» το προσωπικό τους. Εξίσου αρνητικό στοιχείο είναι το ότι η μείωση των πωλήσεων έχει επηρεάσει και την.... πορεία των πρακτορείων, που βλέπουν τα έσοδά τους να μειώνονται σημαντικά, κάτι που επηρεάζει τόσο τους πελάτες όσους και τους μετόχους τους.
Φαίνεται ότι υπάρχει ήδη αίτημα προς την κυβέρνηση για ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων ΜΜΕ, κάτι που έχει υποπέσει στην αντίληψη της ΝΔ και είναι έτοιμη να το καταγγείλει.
-Τυπολογίες / Παρόν