ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Παπαγιάννης: Δεν υπάρχει στοιχείο που να με συνδέει με τις αναρτήσεις που επικαλείται ο Παναγιωτόπουλος

«Ο διευθυντής του MEGA δεν έχει κανένα στοιχείο που να με συνδέει με τις αναρτήσεις που επικαλείται, αναρτήσεις οι οποίες από αυτά που διάβασα δεν είναι υβριστικές. Εάν είχε οποιοδήποτε στοιχείο δεν θα έκανε αγωγή αλλά θα προσέφευγε στην αρμόδια αστυνομική αρχή». Αυτό τονίζει με δηλώσεις του στο σάιτ newpost και στον Τάκη Χατζή ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης εναντίον του οποίου ασκήθηκαν αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση από στελέχη και παρουσιαστές του τηλεοπτικού σταθμού Mega. O διευθυντής ειδήσεων Xρ. Παναγιωτόπουλος, η Ολγα Τρέμη, ο Γιάννης Πρετεντέρης και ο Μ. Καψής και κατέθεσαν αγωγές εκατομμυρίων ευρώ κατά του blog fimotro και του Παπαγιάννη τον οποίο κατονομάζουν ως διαχειριστή του ιστολογίου.
Ο Χρ. Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του δηλώνει: «Έχουν γραφτεί πολλά ανυπόστατα και συκοφαντικά, δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί αυτό. Η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη και εκεί θα ξεκαθαριστούν όλα, δεν θα ήθελα να πω περισσότερα αυτή την ώρα».
Οι αγωγές είναι πιθανόν να ανοίξουν το δρόμο για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την ανωνυμία του διαδικτύου, κάτι που -σύμφωνα με πληροφορίες- εξετάζουν οι Τηλέμαχος Χυτήρης και Χάρης Καστανίδης...

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιάννη Παπαγιάννη στο newpost έχει ως εξής::

-Έχετε κάνει τις αναρτήσεις στο fimotro για τις οποίες σας κατηγορούν;
«Ο διευθυντής του MEGA δεν έχει κανένα στοιχείο που να με συνδέει με τις αναρτήσεις που επικαλείται, αναρτήσεις οι οποίες από αυτά που διάβασα δεν είναι υβριστικές. Εάν είχε οποιοδήποτε στοιχείο δεν θα έκανε αγωγή αλλά θα προσέφευγε στην αρμόδια αστυνομική αρχή. Άλλο είναι το πρόβλημα του διευθυντή ειδήσεων του MEGA. Επειδή δεν έχει κάνει ρεπορτάζ στην επαγγελματική πορεία του, δεν μπορεί να καταλάβει ότι το διαδίκτυο δεν είναι τηλεόραση. Δημιούργησε ένα site η επισκεψιμότητα και η παρέμβαση του οποίου κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τον ενοχλεί αυτό. Και με την πρώτη ευκαιρία έβγαλε την πίκρα του...»

-Ποια θα είναι η αντίδραση σας, εν πολλοίς πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε αυτή την αντιδικία;
«Είναι πάρα πολύ απλό. Εάν δεν αποδείξει ότι είμαι εγώ ο συντάκτης των κειμένων θα καταθέσω μήνυση και όχι αγωγή. Δεν θα κάνω το ίδιο με τους δημοσιογράφους του MEGA γιατί θεωρώ ότι τους πίεσε ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι δικές μου πηγές.»

-Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν θέλει να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις ωστόσο κύκλοι του περιβάλλοντος του υποστηρίζουν ότι θεωρεί βέβαιο ότι εσείς γράφετε όλα αυτά στο fimotro, τα οποία μάλιστα και από τους υπολοίπους θεωρούνται και συκοφαντικά αλλά και επικίνδυνα…. Θεωρούν ότι εσείς τους στοχοποιείτε...
«Σας απάντησα. Θα κληθεί να το αποδείξει. Και οι αποδείξεις δεν γίνονται με στημένους μάρτυρες. Πρέπει να υπάρξει ταυτοποίηση. Αλλά το ερώτημα είναι άλλο. Ο ίδιος μέσα από το MEGA πόσους έχει στοχοποιήσει; Έχει αναρωτηθεί ποτέ; Ή μήπως του αρέσουν μόνο οι αγιογραφίες στα περιοδικά τηλεοπτικής ύλης; Γιατί παραπονιέται δεν έχω καταλάβει...»

-Όπως φαίνεται και από την αγωγή σας εμφανίζουν να έχετε προσωπικά μαζί τους. Υπάρχει τέτοιο ζήτημα;
«Κύριε Χατζή, τον γνωρίζω ως όνομα επαγγελματικά αλλά όχι προσωπικά. Ούτε έχω συναντηθεί τετ α τετ μαζί του ποτέ! Έχουμε μιλήσει κατά το παρελθόν για άσχετα θέματα δυο φορές στο τηλέφωνο. Αυτό όμως πριν από πάρα πολύ καιρό. Ο Παναγιωτόπουλος μπορεί να υποστηρίζει ότι θέλει. Αυτά όμως θα πρέπει να τα αποδείξει. Διαφορετικά θα τον καλέσω εγώ να δώσει τα στοιχεία για τα οποία υποστηρίζει ότι με ενοχοποιούν...»